DEVOJKA BORISA NEMCOVA POBEGLA IZ RUSIJE: Jako se loše osećam, morala sam da odem! (VIDEO)

Manekenka Ana Durickaja se prethodno žalila na to da je u Moskvi drže pod stalnim nadzorom i da joj, uprkos tome što je dala sve informacije istražiteljima, ruske vlasti ne dozvoljavaju da napusti Rusiju "radi lične bezbednosti"

  • 22

Glavni svedok ubistva ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova, ukrajinska manekenka Ana Durickaja (23), napustila je Moskvu i i na putu je za Kijev, objavio je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

Portparol ministarstva Jevgen Perebjinis je na Tviteru objavio da je Durickaja "upravo krenula za Kijev" i da su joj "ukrajinske diplomate u Moskvi pružile svu neophodnu pomoć za njen povratak kući", prenela je agencija AFP.

Durickaja, koja je bila u društvu Nemcova kad je ubijen u petak uveče u Moskvi, ranije je izjavila da nije videla ubicu, već samo njegov automobil.

ATENTAT KOJI ĆE SRUŠITI PUTINA: Ovo je snimak ubistva njegovog najvećeg neprijatelja! (VIDEO)

Ona je u izjavi za televizijsku stanicu Dožd rekla da nije primetila ništa sumnjivo u trenucima pre ubistva, a tokom samog čina nije uspela dobro da vidi ubicu, prenela je agencija Sputnjik.

Policija je, kako je navela, stigla na mesto zločina 10 minuta posle njenog poziva.

Durickaja se tada žalila na to da je u Moskvi drže pod stalnim nadzorom i da joj, uprkos tome što je dala sve informacije istražiteljima, ruske vlasti ne dozvoljavaju da napusti Rusiju "radi lične bezbednosti".

- Tri dana me policijska kola prate do Istražnog komiteta. I ne govore mi kad ću moći da odem ni zašto me drže ovde - rekla je ona preko Skajpa televiziji Dožd.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemcov (55) je ubijen u petak kasno naveče u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, dan uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Ruski istražni organi istražuju pet mogućih motiva za ubistvo Nemcova, uključujući pretnje koje je on dobio zbog svog stava prema napadu na francuski satirički list "Šarli ebdo", a razmatraju se i mogući poslovni i lični motivi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    3. mart 2015 | 11:13

    On politicar, opozicionar, demokrata, posten, ludilo, ima 55 godina, ona manekenka, prelepa, poznata ima 22 godine, on Rus ona Ukrajinka, njega ubijaju dok je sa njom isao posle vecere i dok je ona jedina znala njihove planove u marsutu za to vece!!! Nju nece da puste iz Rusije, drze je zatocenu (tako pisali juce), a sada je uspela da pobegne kao da je specijalac?? Hm, veoma zanimljivo. Ovo sve samo cinjenice bez zakjljucka. Zakljucite sami.

  • momazver

    3. mart 2015 | 11:11

    Pa ono jes, sta ces vise tu. Svoje si obavila i begaj.

  • Nebojsa

    3. mart 2015 | 11:07

    Odradila posao i bugija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA