KURŠUMLIJSKI HEROJ: Spasao promrzlog i izgladnelog komšiju!

- Ratko Radisavljević primljen je u Opštu bolnicu u Prokuplju u Odeljenje hirurgije sa znacima i posledicama promrzlina u predelu oba stopala. Pacijent se nalazi na bolničkom lečenju, a njegovo opšte stanje je stabilno - saopštila je portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović

  • 1

Ratko Radisavljević (67) iz kuršumlijskog sela Svinjište za dlaku je preživeo i to zahvaljujući komšiji koji je upao u njegovu kuću i spasio ga.

Ratko je u trenutku ulaska komšije bio promrzo. Komšija je razbio vrata Ratkove kuće, kada je shvatio da je on u njoj i da mu nije dobro, jer ga nije viđao da izlazi nekoliko dana.

Izvukao ga i pozvao Hitnu službu. U prokupačku bolnicu je primljen sa promrzlinama oba stopala.

- Primljen je u Opštu bolnicu u Prokuplju u Odeljenje hirurgije sa znacima i posledicama promrzlina u predelu oba stopala. Pacijent se nalazi na bolničkom lečenju, a njegovo opšte stanje je stabilno i nije životno ugrožen - saopštila je portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović.

Kako saznajemo, Radisavljaveć je dugi niz godina živeo sam i napušten od strane porodice u kuršumlijskom selu Svinjište. O njemu niko nije brinuo, pa je bio prepušten malobrojnim meštanima da mu udele po nešto hrane.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grofica

    4. mart 2015 | 23:44

    Svaka cast, takva dela su se nekad podrazumevala a danas je malo onih koji bi pomogli drugima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA