SRPSKA MISICA: Nisam htela da budem deo pakla elitne prostitucije! (FOTO)

- Ne mogu da izađem na ulicu. Imam porodicu koju sad ne mogu da pogledam u oči. Zbog šokantnih naslova nemam ni snage ni volje da se pravdam. Ne optužujem nikog jer je svako gospodar svog tela. Ako nemaš bogate roditelje ili sponzora, ne možeš da uspeš. Danas se od lepote ne živi i svi su izbori namešteni - kaže manekenka Rajka Šarić

  • 36

Rajka Šarić je rođena 1985. godine u Kninu, a svoje selidbe u Beograd i teškog detinjstva se još uvek seća. Često je razmišljala da napusti manekenstvo jer nije želela da "radi sve i svašta za lentu". Rekla je "ne" tom svetu jer nije želela medijski linč sa kojim se danas suočava, kako kaže za Telegraf.

 

Ona je čak bila i fizički napadnuta pre nekoliko godina na izboru za Miss Balkana u Čačku kad se pobunila protiv nameštanja titule. Sad je u središtu medijske pažnje jer je predstavljena kao devojka koja mnogo zna ili je previše rekla o situaciji u hrvatskoj modnoj agenciji "Kristina", povezanoj s aktuelnim hapšenjima elitnih prostitutki.

 

- Ne optužujem nikog jer je svako gospodar svog tela. Ako nemaš bogate roditelje ili sponzora, ne možeš da uspeš. Danas se od lepote ne živi i svi su izbori namešteni. Glasovi se kupuju, a žiri se potplaćuje kovertom. Tako je i u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji i Bugarskoj. Lenta ne znači ništa ako nemaš nekog da te gura - tvrdi nekadašnja Miss Adriatic Europe i Miss turizma Šibensko-kninskog okruga.

 

Ona je trenutno u Zagrebu zbog godišnjice smrti svoga oca i bake, a i odlučila je da potraži utočište u krugu porodice kako bi se sklonila od svega onog što je danas muči.

 

Foto: infozona.hr/Željko Šunjić

Foto: infozona.hr/Željko Šunjić

 

Rajka se plaši povratka u Beograd zbog, kako kaže, sramote koja je sad prati i lavine loših komentara koju je izazvao tekst Slobodne Dalmacije u kome je dala svoje mišljenje o manekenstvu, elitnoj prostituciji i trenutnim dešavanjima u ovoj sferi koja je oduvek bila misterija za ljude.

 

Ono što se dešavalo iza kulisa, zapravo u bekstejdževima i u vreme dok devojke nisu na pistama i ispred foto-aparata, uvek je zanimalo ostale koji su diskutovali o životu, karijerama i porocima lepotica.

 

- Ne mogu da izađem na ulicu. Imam porodicu koju ne mogu da pogledam u oči. Zbog šokantnih naslova nemam ni snage, ni volje da se pravdam - kaže Rajka drhtavim glasom.

 

Ona tvrdi da je dala intervju za Slobodnu Dalmaciju, ali da su mnoge njene rečenice izvučene iz konteksta. Povodom hapšenja manekenki koje su radile za modnu agenciju "Kristina", a koje se sumnjiče za elitnu prostituciju i veze različitog tipa s uticajnim ljudima, tamošnji mediji su pitali i nju za stav.

 

- To je izbor tih manekenki, ne ulazim u to. Niko njih to nije terao. To je njihova stvar. Meni nikad tako nešto nije bilo nuđeno, niti sam ja to radila. Ja sam pošteno zarađivala svoj novac. Zarađivala sam od 300 do 800 kuna po reviji, i od toga sam živela, živela sam skromno - prokomentarisala je trenutne spekulacije o ovom slučaju i njenoj umešanosti u čitavu priču.

 

Foto: infozona.hr/Željko Šunjić

Foto: infozona.hr/Željko Šunjić

 

Ona je objasnila da nije želela nikog da uvredi i da zapravo to nije ni uradila, ali da su samo delovi njenog izlaganja stigli do javnosti.

 

- Nikog nisam videla da se drogira, ali svi znamo... Niko se preda mnom nikad nije drogirao, zapravo, otkud ja znam ko šta radi. Izvučeno je iz konteksta da sam rekla da su te Hrvatice narkomanke. Nisam to rekla, nikog nisam vređala - ističe, pa nastavlja:

 

- Gde je meni auto ili "Šanel" torbica? Nikad nisam mogla sebi da priuštim. Živimo na Balkanu. Slobodnije devojke su željne slave i novca, a to od svojih poštenih 100 evra s revije ne može da im se desi. Uvek postoje one koje koketiraju, koje traže brojeve preko posrednika i završavaju na večerama s različitim muškarcima. Čak neke i otvoreno kažu: "Upoznaj me s njim". Njih niko ne podvodi, one same to traže.

 

Kao primer Rajka navodi devojku koja je radila u agenciji, a za tamošnje medije izjavila da je dobila 1.000 evra od određenog muškarca i sama ponudila seks zauzvrat.

 

- Radila sam u Hrvatskoj i kao Srpkinja, nikad nisam bila vređana na nacionalnoj osnovi. Naravno da ne vređam nikog i da ne osuđujem, jer sve što rade je njihov izbor. Zamislite da jedna devojka iz Beograda, Srpkinja, kaže nešto tako za Hrvatice. Verujem da će svako da brani svoje devojke.

 

Njene izjave su osim naših, preneli i svi hrvatski i bosanski mediji, tako da je široka javnost upućena u priču o aktuelnim dešavanjima u Hrvatskoj, ali i u njenu ličnu priču.

 

- Ne branim nikog, ali i ne napadam. Oni su mene primili u ovu agenciju i zaštitili me, mene tamo niko nije smeo da takne, nijednu ružnu reč nikad nisam čula. Kad se čitav incident s hapšenjima dogodio, nisam bila u agenciji, bila sam u ozbiljnoj vezi, malo sam se sklonila od svega i nisam radila.

 

Foto: Modna agencija Kristina/Željko Šunjić

Foto: Modna agencija Kristina/Željko Šunjić

 

Rajka otkriva i da se sprema za jedan veliki izbor, ali i da razmišlja da odustane zbog svega što se izdešavalo u međuvremenu.

 

- Svako je gospodar svog tela i sam bira šta će s njim da radi. Neću ni da sudim, ni da podržavam. Nemojte da mi sudite na osnovu naslova. Obujte moje cipele da biste videli kako se osećam. Nisam starleta i sponzoruša, ne želim popularnost, ne želim da se ističem u medijima. Želim da idem normalno Beogradom i da ljudi ne upiru prstom u mene - iskrena je misica.

 

Šarićeva je naišla na još jedan problem kad je neko iz agencije tokom haosa koji je izazvao tekst u Slobodnoj Dalmaciji prodao njene slike bosanskim medijima.

 

- Imam poruku za sve koji me pljuju, da ako mogu da mi ponude bilo kakav posao u privatnoj ili državnoj firmi da mi se obrate. Volela bih da imam posao. Ne želim da me neko seksualno zlostavlja samo zato što sam misica - kaže ona.

 

Kao razlog navodi medijski linč koji ju je naterao da promeni mišljenje. Na svim izborima je predstavljala Srbiju i o tome priča ponosno. Odbila je slikanje za "Plejboj" jer nije želela da se upušta u takve poslove.

 

Foto: Modna agencija Kristina/Željko Šunjić

Foto: Modna agencija Kristina/Željko Šunjić

 

- Bolelo me je što su me u Hrvatskoj povezivali s nekim ljudima. Već duže vreme sam u vezi i želim da imam porodicu. Nije svaka devojka koja je lepa - sponzoruša. I nije svaka manekenka kurva. Ima poštenih devojaka koje se bore i pošteno žive. Nisam htela da imam bogatog sponzora i nikad ga nisam imala. Ona koja tvrdi da sebi može da kupi torbu i auto od 100 evra koje zaradi kao manekenka, ta laže - rekla je nekadašnja Miss Adriatic Europe i Miss turizma Šibensko-kninske županije.

 

UPOZORENJE: Zabranjeno je korišćenje teksta i fotografija bez dozvole Uredništva portala Telegraf.rs!

 

(B.Stanojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    7. mart 2015 | 21:28

    Hmmmm....ona Da Vinca...neka se oglasi. Madam, izvolite....

  • bre

    7. mart 2015 | 21:38

    Izbori za mis , manekenstvo i slično su paravan za prostituciju. devojko zašto si se prijavila za tako nešto ako nisi iz te priče? Šta si očekivala da ćeš pobediti , a onda će ti sva vrata biti otvorena, ali malo sutra. Nisi tamo zbog pameti dovedena nego da prodaš svoje telo ko ti ponudi novac. ako to nećeš nema šta da tražiš u tom svetu.

  • Papilon

    8. mart 2015 | 00:01

    Ludi moji gadno vreme doslo,ako kazes ovako kriv si kazes onako kriv si istina je sve sto je devojka rekla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA