91

OVO JE NAJVEĆI HEROJ SRBIJE: Siromašni dečak na ulici pronašao 6.000 dinara, NOVAC ODNEO UČITELJICI!

Novčanice su bile rasute po ulici. Ja sam ih skupio i video da je bilo ukupno 6.000 dinara. Znao sam da moram da predam novac koji mi ne pripada, i dao sam ga učiteljici, kaže Strahinja Tabić (10)

Strahinja Tabić
Foto: Strahinja

Učenik četvrtog razreda OŠ “Milovan Glišić” u Valjevu Strahinja Tabić pronašao je na ulici 6.000 dinara koje je neko izgubio i taj novac predao svojoj učiteljici.

Ovaj desetogodišnji dečak je ovako na pravi način održao mnogima lekciju o poštenju, tim pre što dolazi iz porodice koja živi u veoma skromnim uslovima i čija kuća je stradala u majskim poplavama.

Dečak za primer je novac pronašao na putu od kuće do škole. Kaže da se nijednog momenta nije dvoumio i da je znao da mora da preda novac koji njemu ne pripada.

Novčanice su bile rasute po ulici. Ja sam ih skupio i tada sam video da je bilo ukupno 6.000 dinara. Novac sam odmah predao učiteljici kada sam došao u školu. Ona me je pohvalila pred celim razredom i rekla je da bi tako sva deca trebalo da odreaguju. Roditelji su mi, kada sam došao kući i ispričao im da sam pronašao novac samo kratko rekli “Svaka čast” - priča ovaj skromni dečak.

Strahinjin gest ganuo je mnoge, jer ovaj desetogodišnji dečak sa nezaposlenim roditeljima i sestrom srednjoškolkom živi u teškim uslovima, pošto su im majske poplave oštetile porodičnu kuću u Zvorničkoj ulici, a od poplava se još uvek nisu oporavili.

Foto: Strahinja

Istovremeno bila sam ganuta, ponosna i oduševljena Strahinjinim gestom, naročito zbog toga što znam kakva je materijalna situacija u njegovoj porodici. Do sada u svojoj učiteljskoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Veoma sam ponosna na Strahinju i ono što je učinio, jer dao je odličan primer drugoj deci – kaže Strahinjina učiteljica Jasmina Marković.

Pronađeni novac je deponovan u valjevskoj policiji, gde kažu da je ovo prvi slučaj da je neko dete pronašlo novac na ulici i predalo ga starijoj osobi.

– Novac smo deponovali u policiju i ako uđemo u trag vlasniku, biće mu vraćen novac, a ako ne, otići će u humanitarne svrhe. Do sada neki sličan gest Strahinjinom nismo imali i zato je ovaj dečak zaslužio svaku pohvalu – kaže inspektorka za maloletničku delikvenciju valjevske policije Jelena Petrović.

(S. S.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dečak, Novac, Poštenje, Škola, Učenik, Valjevo
Popularni komentari
 • F
  Felivapena

  Duso mala,Andjele lepi,ti si vratio tih 6000,tebi neka Bog sa deset puta vise od toga

 • m
  maja

  To nisu velike pare i novac treba da ode njemu jer nema nacina da pronadjete vlasnika! Iskreno dete moje poštenje se vise ne ceni bolje da si pomogao svojima i odneo pare mami i tati.

 • l
  lesa

  Siromasni uvek najvise daju svaka cast.

foto dana

video dana