Iskreno srpsko selo: Izbavite nas, nemamo duvana!

Meštani sela igrište kod Kuršumlije proglasili vanrednu situaciju jer su zavejani smetovima i od tri metra. U tom selu živi tridesetak meštana od čega je dvadeset pušača

  • 3

Meštani planinskog sela Igrište, oko 20 kilometara od Kuršumlije, zatražili su od opštinskih vlasti da očiste put do tog sela, jer su seljaci ostali bez duvana.

Oni su, pre zvaničnog proglašenja vanredne situacije, proglasili vanrednu situaciju u selu i o tome obavestili opštinu Kuršumlija, potvrdio je za agenciju Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Meštanin Igrišta Života Jevremović rekao je da je u tom selu snežni pokrivač visok više od jednog metra, a pojedini smetovi čak i do tri metra, kao i da je takva situacija nastala još pre tri dana.

Meštani su u više navrata pozivali opštinu Kuršumlija da očisti put do tog sela, u dužini od oko 20 kilometra.

Međutim, kako je rekao Jevremović, bili su iskreni pa su predsedniku kazali razlog zbog kog traže čišćenje puta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- U selu ima dvadesetak pušača, pa su ostali bez duvana, a svi su hvala Bogu, živi i zdravi. Bili smo iskreni te smo kazali pravi razlog, pa ako hoće, nek očiste put - kazao je Jevremović.

Inače, Jevremović se pre snega, zatekao u Kuršumliji i tu ostao, jer nije mogao da se vrati kući, pa je posredovao kod opštine za pomoć svojim meštanima.

On je u više navrata pokušavao da pešice dopremi duvan za dvadesetak meštana Igrišta, ali zbog velikih snežnih smetova nije uspeo da stigne do sela.

Predsednik opštine Radoljub Vidić rekao je da se čišćenje puteva obavlja po prioritetu, te da selo Igrište nije došlo na red.

- Tačno je da su zvali zbog toga što im je nestao duvan. Nismo to uzeli u obzir. Imali smo bolesne ljude na terenu i jednu trudnicu, tamo smo čistili puteve danonoćno, kako bi ljudi na vreme dobili lekarsku pomoć. Imali smo lažne pozive iz pojedinih sela, ali meštani Igrišta su bili iskreni. U tom selu ništa nije hitno, verovatno će sačekati topljenje snega", kazao je Vidić.

Života Jevremović rekao je da će pokušati danas nekako da im dopremi duvan, jer opštima ima druga posla.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ВВП

    10. mart 2015 | 14:42

    Нећемо ништа ни имати ако наставе овако да нас воде...

  • TheSooN

    10. mart 2015 | 16:54

    Cigar im najvaznije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA