DA LI SE STVARNO OBESIO SEDEĆI? Svima je sumnjiva smrt bivšeg ambasadora u Beču!

- To je najmučniji način da se umre. Tako nešto najverovatnije niko ne bi učinio sebi, pogotovo ne neko ko je lekar, kao što je bio Alijev - rekao je advokat bivšeg kazahstanskog ambasadora u Austriji, koji se ubio krajem februara

  • 4

Smrt bivšeg ambasadora Kazahstana u Austriji Rahata Alijeva izazvala je brojne sumnje zbog toga što se Alijev obesio u svojoj ćeliji u sedećem položaju. Njegov advokat Manfred Ainedter ne veruje da je bivši diplomata izvršio samoubistvo.

 

- To je najmučniji način da se umre. Tako nešto najverovatnije niko ne bi učinio sebi, pogotovo ne neko ko je lekar, kao što je bio Alijev - kaže Aiedter.

 

Dok advokati bivšeg ambasadora tvrde da Alijev nije izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji već da je ubijen, kazahstanske diplomate ne veruju u njegovu smrt i traže potvrdu o tome.

 

Inače, Alijev je bio bivši zet predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva i nosilac mnogih funkcija u državi, a pao je u nemilost šefa države i tasta nakon što se posumnjalo da je bio nalogodavac otmice i ubistva dvojice uglednih kazahstanskih bankara.

 

Kazahstan je od Austrije tražio izručenje, kojem se Alijev opirao, smatrajući da neće imati pošteno suđenje u otadžbini. U zatvorskoj bolnici u Beču Alijev je, kako se navodi, izvršio samoubistvo krajem februara.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    10. mart 2015 | 21:00

    Moguce je. Poznati su slucajevi, narocito u zatvorima, gde su se obesili o kvaku ili radijator. Sam trzaj je dovoljan....i kraj.

  • Ccc

    10. mart 2015 | 19:15

    Nije nemoguce da sem obesio Nazalost znam za takav sucaj i u mom kraju.

  • S

    10. mart 2015 | 22:02

    Koliko se secam i glumac R.Vilijams se tako obesio..bar su mediji tako preneli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA