AMERIČKI SENATOR PRIZNAO: Mi smo krivi za pogrom Srba sa Kosova, uništili smo ih!

Ako pogledamo istoriju američkog mešanja od prvog rata u Iraku, centralno je da su u svakom od slučajeva različite zemlje "očisćene od hrišćana", rekao je senator navodeći da su hrišćani koji su živeli na Kosovu preko hiljadu godina "nestali, potpuno uništeni"

  • 26

Ukoliko padne Sirija sledi "vrlo brzo napredovanje Islama na Evropu", izjavio je danas američki senator iz Virdžinije Ričard Blek, dodajući da su godine intervencija SAD na Bliskom istoku i drugde rezultirale ogromnim brojem raseljenih hrišćana u Siriji, Iraku i na Balkanu.

 

ZAŠTO VIŠE NIKO NE PRIČA O SIRIJI? Nekoliko miliona izbeglica, zemlja razorena, rat ulazi u petu godinu (FOTO)

 

Ako pogledamo istoriju američkog mešanja od prvog rata u Iraku, centralno je da su u svakom od slučajeva različite zemlje "očisćene od hrišćana", rekao je on za "Raša tudej" (RT), navodeći da su hrišćani koji su živeli na Kosovu preko hiljadu godina "nestali, potpuno uništeni".

 

Ruska satelitska TV na engleskom jeziku podsetila je da je pre 11 godina tokom četvorodnevnog pogroma na Kosovu vise od 4.000 hrišćanskih Srba proterano iz šest gradova i devet sela, a da su etnički Albanci u neredima uništili više od 900 kuća i 39 crkava.

 

Blek je intervjuu za RT rekao da većina Amerikanaca nije svesna da su počeci hrišćanstva vezani za prostor današnje Sirije.

 

Printskrin: Youtube/AsianOcean.com

Printskrin: Youtube/AsianOcean.com

 

Američki senator, koji je prošle godine zahvalio sirijskoj vladi Bašara el-Asada na zaštiti preostalih hrišćana u toj zemlji, izrazio je zabrinutost zbog sudbine Damaska, Bliskog istoka i Evrope.

 

- Ako padne Damask, zastrašujuće crno-bele zastave Islamske države vijoriće se nad Sirijom - rekao je Blek, dodajući da bi posle nekoliko meseci "pali Jordan i Liban", a da bi sledeći cilj samoproglašene Islamske države bila Evropa.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

- Siriju posmatram kao centar gravitacije (...) zapadne civilizacije. Ukoliko ona padne, videćemo vrlo brzo napredovanje Islama na Evropu - kazao je Blek, koji je služio u američkoj mornarici i bio vojni tužilac do izbora u Senat.

 

RT prenosi podatke "Sirijskog centra za politička istraživanja", po kojima je šest odsto stanovništva Sirije poginulo ili je ranjeno u sukobima, više od pet miliona je izbeglo, a unutrašnje raseljenih je 40 odsto od preostalog broja stanovnika od 17,65 miliona.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вера

    19. mart 2015 | 14:51

    То је тачно, а онда сте нас додатно казнили бомбардовањем, санкцијама...

  • DD

    19. mart 2015 | 14:53

    ISPRAVITE GREŠKU. BAREM TO. VRATITE OTETO I MILION ŠIPTARA NATRAG U ALBANIJU.

  • Jelena

    19. mart 2015 | 15:23

    Amerika je kriva za sve. Ona je najveće zlo što postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA