Srbija dobija sopstveni Monopol! Evo i kad!

Društvena igra Monopol uskoro će biti prilagođena tržištu Srbije. Ljubitelji ove igrice će na Fejsbuk stranici moći da predlažu stvari i mesta koje verodostojno predstavljaju Srbiju

  • 2

Srbija dobija sopstevnu verziju Monopola - posebna edicija najpopularnije društvene igre Monopol Srbija biće prva verzija tematski posvećena celoj zemlji.

 

Ljubitelji društvene igre imaće priliku da predlože šta žele da vide na Monopol Srbija tabli. Javnost će moći da nominuje svoja omiljena mesta, obeležja i lokacije koja će postati vlasnički posedi na tabli, putem fejsbuk stranice MonopolySerbia.

 

Monopol tabla poseduje 22 polja grupisana po kriterijumima u osam zona.Direktor odeljenja za razvoj Monopola Lazar Vuković je rekao da iščekuje najbolje predloge za kategorije "nasleđe”, "zabava”, "umetnost”, "sport” i "festivali” koji verodostojno predstavljaju Srbiju.

 

SVET JE IZABRAO BEOGRAD: Prestonica će biti na tabli "Monopola"!

 

Foto: thedailydelights.files.wordpress.com

Foto: thedailydelights.files.wordpress.com

 

Konkurs za davanje predloga će biti otvoren od 1. do 30. aprila, a glasanje za pobedničke predloge će trajati četiri nedelje. Autor najboljeg predloga, biće pozvan da na odabranoj lokaciji u gradu svečano otkrije ploču u zemlji sa natpisom Monopol Srbija 2015. Igra će biti dostupna na tržištu u novembru.

 

Jedna od zanimljivosti vezana za ovu društevnu igru je da je najduža Monopol partija trajala neprekidno 70 dana, kao i da je ova igra tokom Drugog svetskog rata u Nemačkoj služila da se zarobljenicima prokrijumčare mape za bekstvo, kompasi i prave novčanice. Među najtraženijim verzijama ove igre su "Čarobnjak iz Oza” i "Elvis Prisli” edicija, a od 1935. godine proizvedeno je šest milijardi zelenih kuća i dve milijarde crvenih hotela.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.M.

    27. mart 2015 | 15:57

    Tek u novembru? A kako sam onda ja već par puta igrao original monopol sa našim mestima?

  • Zla devojčica

    27. mart 2015 | 17:24

    Srpski monopol već postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA