Islamisti osvojili Idlib i zadali težak udarac režimu Bašara al-Asada

Zauzimanjem Idliba, prestonice severozapadne provincije koja nosi isto ime, ekstremisti sada kontrolišu drugu provinciju u Siriji, pored Rake u kojoj je sedište Islamske države

  • 6

Islamističke grupe, uključujući Front Al-Nusra, sirijski organak Al Kaide, zauzeli su grad Idlib u Siriji, prvi put od početka sukoba u toj zemlji, saopštili su danas borci i grupa za monitoring. U pitanju su rivalske grupe Islamske države.

Zauzimanjem Idliba, prestonice severozapadne provincije koja nosi isto ime, ekstremisti sada kontrolišu drugu provinciju u Siriji, pored Rake, preneo je Rojters.

Raka je uporište ekstremističke grupe Islamska država i meta vazdušnih udara koalicionih snaga predvođenih SAD.

Sirijski zvaničnici nisu bili dostupni za komentar, navela je britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bordzija

    28. mart 2015 | 20:43

    Al Kaida i druge islamističke grupe nebi imale toliko uspeha na terenu da im netko sa zapada ne dotura naoružanje. Na jednoj strani borba protiv terorizma, a na drugoj ratni profiteri liferuje viškove naoružanja Amerike, Velike Britanije i Francuske. Zašto je sva municija kalibra 7,62 i 5,56, ona koja je 7,62, najverovatnije je ruska ili kineska, a 5,56 američka i britanska. Minobacači, raketni lanseri i topovi dolaze od preko bare. Kako je to moguće, a ostatku sveta su udarili embargo na izvoz naoružanja. Kakva perfidna igra ?!

  • GORKI

    29. mart 2015 | 12:56

    Neproverena informacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA