GROM IZ VEDRA NEBA: Papa Franja se možda povlači sa prestola?

Bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenborn kazao da je "zamisliva ostavka pape Fransiska"

  • 14

Bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenborn smatra da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve pape Franje sa te funkcije.

On je, u intervjuu bečkom dnevniku listu "Esterajh", kazao da je "zamisliva ostavka pape Fransiska", dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave pape.

Šenborn je podsetio da je papa Fransisko star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

- To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže šta misli. Papa Fransisko je izneo mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt - podsetio je on.

Prema njegovim rečima, povlačenje pape je tako moguće.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali, dodaje, treba imati i razumevanje ako jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franja, prema njegovim rečima, je "ogroman poklon", te ga poredi sa papom Jovanom XXIII, koji je pre pet decenija doneo novine u crkvu.

- On je osveženje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije komplikovan i živi život okrenut siromašnima i napaćenima - smatra Šenborn.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA