SRBI, BUDIMO LJUDI: Pomozimo Blaževićima da transportuju teško bolesnu majku u Srbiju (FOTO)

Snežana Brkić (59) došla je u Dubai da pomogne ćerki i zetu, međutim, njen boravak se pretvorio u agoniju zbog iznenadne teške bolesti

  • 24

Svetlana i Miroslav Blažević koji žive u Dubaiju bili su presrećni kada su saznali da će im majka, odnosno tašta, Snežana Brkić (59) iz Kikinde, pomagati u čuvanju petogodišnjeg sina Nikole dok oni budu na poslu.

Međutim, radost zbog ovog dolaska narušila je strašna vest - gospođa Brkić je nekoliko dana po dolasku u Dubai doživela izliv krvi u mozak. Hitno je hospitalizovana, ali kako nije imala zdravstveno osiguranje, troškovi bolničkog lečenja koje Svetlana i Miroslav moraju da plate su izuzetno veliki.

Gospođa Brkić je, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja, morala da provede u bolnici dve nedelje, operisana je i lekari će ovih dana dati prognoze da li bi njen transport iz Dubaija u Srbiju bio moguć i bezbedan što pre. Naime, nju još hrane „preko cevčice“, a sadašnje lekarske procene su takve da gospođa Brkić ne bi mogla da provede let u sedećem položaju, što zbog ozbiljno narušenog zdravlja, što zbog komplikacija koje bi mogle da uslede tokom leta.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Blaževićima je potrebna novčana pomoć kako bi izmirili dugovanja prema bolnici, kao i logistička pomoć za obezbeđivanje transporta.

Iako je osnovna svrha humanitarne organizacije “Mali svet” iz Dubaija prikupljanje pomoći za ugroženu decu u Srbiji, oni će ustupiti svoj PayPal račun za prikupljanje sredstava, sa naznakom da je donacija namenjena za troškove lečenja i transport gospođe Snežane Brkić od Dubaija do Srbije.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

PayPal račun za donacije:

malisvet.uae@gmail.com

Volonteri će, pored sredstava koja će sami izdvojiti, ujedno i prikupljati priloge na različitim lokacijama u Dubaiju. Molimo vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pomognete da gospođa Brkić što pre stigne u Srbiju.

Više informacija pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs / Biro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    29. mart 2015 | 19:29

    Uz duxno postovanje,rado bih pomogao..ali dva meseca nisam platio vrtic,kasnim ratu za kredit,o struji necu ni da pricam..ODAKLE???

  • bb

    29. mart 2015 | 21:31

    Kako vas nije sramota da dajete ovakve komentare. Pa nisu to starlete otišle u Dubai u provod već porodica da radi. Ako nemate pametniji komentar bolje ništa ne pišite. Kako je lako iz fotelje da komentarišite tuđi život.

  • Mala

    29. mart 2015 | 19:58

    Mene samo zanima da kada neko krene na put, uplati osiguranje?! Da li je moguće da su zreli ljudi tako neodgovorni? Ako su uplatili, onda se mnogo izvinjavam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA