PUTIN, OBAMA, MERKEL, KAMERON, OLAND: Otkriveni lični podaci najvažnijih svetskih lidera!

Barak Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel, Ksi Đinping, indijski premijer Narendra Modi, japanski premijer Šinzo Abe, britanski premijer Dejvid Kameron, samo su neki od 31 svetskih lidera čiji su podaci greškom procureli

  • 1

Lični podaci svetskih lidera sa poslednjeg samita G20 slučajno je otkrilo australijsko imigraciono odeljenje, koje nije smatralo za shodno da informiše lidere o povredi privatnosti.

TREĆI SVETSKI RAT PRED VRATIMA: I Rusija i Zapad ćute, a svi oko nas se naoružavaju! (FOTO) (VIDEO)

Britanski list "Gardijan" zna koji je zaposlen poslao brojeve pasoša, vize i druge identifikacione podatke svih svetskih lidera koji su prisustvovali samitu G20 u Brizbejnu.

Američki predsednik Barak Obama, ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel, kinseki predsednik Ksi Đinping, indijski premijer Narendra Modi, japanski premijer Šinzo Abe, britanski premijer Dejvid Kameron, samo su neki od 31 svetskih lidera koji su prisustvovali samitu u Brizbejnu u novembru prošle godine.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Australijski komesar za privatnost je kontaktirao direktora za vize imigracionog odeljenja kako bi se informisao o povredi podataka.

Naime, jedan zaposleni je slučajno greškom poslao imejl sa podacima svetskih lidera lokalnom organizacionom odboru Kupa Azije, koji je održan u januaru u Australiji.

- To su lične informacije koje uključuju ime, datum rođenja, titulu, nacionalnosti, broj pasoša i vize 31 svetskih lidera - napisao je komesar.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zamenik lidera opozicije, Tanja Plibersek, pozvala je australijskog premijera Tonija Abota da objasni zašto svetski lideri nisu obavešteni o povredama privatnosti.

- Premijer i ministar za imigracije moraju da objasne ovaj ozbiljni incident i odluku da se ne informišu one kojima su prava povređena - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Izvor:theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA