Poplavljeno 16 kuća u Vitkovcu i Donjem Ljubešu!

Južna Morava usporava tok prema ulazu u prirodni tesnac Stalaćke klisure i to je razlog prelivanja u gornjem toku prema aleksinačkom ataru

  • 0
Potopljena bandera za električnu energiju u Prokuplju Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Izlivanjem Južne Morave poplavljeno je 16 kuća u aleksinačkim selima Vitkovac i Donji Ljubeš, izjavio je danas direktor Vodoprivrednog centra "Morava" Dragoljub Miljojković. On je precizirao da je od juče nivo vode na toj reci u opadanju.

Južna Morava usporava tok prema ulazu u prirodni tesnac Stalaćke klisure i to je razlog prelivanja u gornjem toku prema aleksinačkom ataru, kazao je Miljojković Tanjugu.

Odbrambeni bedem na levoj obali Južne Morave u aleksinačkom delu nije završen i taj projekat je kandidovan za odobravanje kod Svetske banke za ovu godinu, rekao je on.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković rekao je Tanjugu da je u toj opštini proglašena vanredna situacija i da je uz petnaestak kuća u Vitkovcu i Donjem Ljubešu poplavljen veliki deo poljoprivrednog zemljišta.

Stanje je danas bolje, Južna Morava je u opadanju i u odnosu na jučerašnji nivo od 4,14 metara voda je pala jutros na 3,46 metara kod mosta na Južnoj Moravi kod Aleksinca, kazao je Stanković.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

On je napomenuo da se prati sutacija na terenu i da će se u skladu sa vremenskom prognozom preduzimati mere za odbranu ugroženog područja.

Vitkovac i okolina na levoj obali Južne Morave bila je poplavljena i aprila 2010. godine kada je pričinjena znatna materijalna šteta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA