ELEKTRONSKI HOLOKAUST: Anonimusi brišu Izrael iz sajber prostora!

Uz snimke sukoba u Gazi, koji je izraelska vojska nazvala Operacija zaštitna ivica, najavljuje se: "Izbrisaćemo (Izrael) iz sajber prostora kao što smo svake godine - 7. aprila 2015. će biti elektronski holokaust"

  • 0

Hakerska grupa Anonimusi zapretila je da će sledeće nedelje, 7. aprila, u Izraelu izazvati "elektronski holokaust" kako bi "izbrisala" tu zemlju iz sajber prostora.

IZRAEL ŽELI PROMENU: Desetine hiljada demonstranata na glavnom trgu u Tel Avivu! (FOTO)

Uz snimke sukoba u Gazi, koji je izraelska vojska nazvala Operacija zaštitna ivica, najavljuje se:  "Izbrisaćemo (Izrael) iz sajber prostora kao što smo svake godine - 7. aprila 2015. će biti elektronski holokaust".

Na video snimku pod nazivom "Poruka Anonimusa Izraelu" se preti obaranjem servera i vebsajtova koji pripadaju vladi, vojsci i bankama, navodi britanski "Indipendent" i navodi da se vidi čovek u odelu s maskom i čuje se govor upućen "glupim cionističkim entitetima".

"Vraćamo se da vas ponovo kaznimo za vaše zločine na palestinskim teritorijama", glasi poruka na engleskom jeziku s titlovima na arapskom.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

"Sve što vidimo je nastavak agresije, bombardovanja, ubijanja i otmica palestinskog naroda, kao u prošlom ratu protiv Gaze 2014. godine", dodaje se u poruci i tvrdi da Anonimusi "neće sedeti skrštenih ruku dok strane zemlje ćute i neće da odgovore na užašne zločine protiv čovečnosti". Vidi se takođe ponovo izabrani izraelski premijer Benjamin Netanijahu u nekom ratnom brifing centru i čuje pretnja:

"Kao što je obećano u ranijim napadima nastavićemo da elektronski napadamo dok narod Palestine ne bude slobodan". " Kao što se pokazalo u ranijim napadima nastavićemo invaziju i napade na vaše uređaje vebsajtove i lične podatke", poručuje se takođe, uz optužbu izraelske vlade za " beskrajna" kršenja ljudskih prava, nelegalno naseljavanje, ubijenje civila i suprotstavljenje međunarodnom pravu. " Zato će elitne sajber jedinice iz celog sveta odlučiti da se ujedine u solidarnosti sa palestinskim narodom protiv Izraela kao jedan entitet da poremete i izbrišu Izrael iz sajber prostora", zaključuje se u poruci. Anonimusi su pokretali sajber napade na Izrael u prošlosti, počevši od 2012. godine za vreme sukoba u Pojasu Gaze.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Treću godinu zaredom napad će se dogoditi 7. aprila, nešto više od nedelju dana uoči Dana holokausta, Jom HaŠhoa, u Izraelu.

Obaveštajni analitičar iz Grupe Levantajn, sa sedištem u Tel Avivu, Benjamin Deker izjavio je za "Njuzvik" da izraelske vlasti ne smatraju Anonimuse ozbljnom pretnjom. "Kako su godine prolazile videli smo da se, uprkos usavršavanju hakerskih tehnika, manje štete nanosi izraelskim sajber strukturama, uglavnom zahvaljujući tome što je Izrael izumeo većinu taktika sajber rata i defanzivnih i ofanzivnih", rekao je on. Anonimusi međutim tvrde da su 2013. godine pričinili štetu Izraelu od tri milijaarde dolara i da su ciljali više od 100.000 vebsajtova, 40.000 Fejsbuk stranica, 5.000 Tviter naloga i 30.000 izraelskih bankovnih računa, preneo je izraelski list "Haarec".

Izraelska vlada je tvrdila da nije bilo velikih poremećaja, iako su napadi blokrali vebsajtove i iako su lični podaci zvaničnika i detalji o kontaktima objavljeni onlajn.

Na meti su bili i vebsajtovi Mosada, izraelske armije, Banke Jerusalima i Ministarstva spoljnih polosva, što ih je učinilo nedostupnim.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA