Branimir Glavaš pušten na slobodu!

Glavaš nije, posle puštanja iz zatvorske bolnice, gde je prebačen zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, odvezen u zatvor Remetinec, već je nešto kasnije ušao u automobil stranačkih kolega iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) i krenuo prema Osijeku

  • 17

Branimir Glavaš, optužen za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku, pušten je danas na slobodu nakon što mu je vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo istražni zatvor, uvaživši predlog odbrane.

Glavaš nije, posle puštanja iz zatvorske bolnice, gde je prebačen zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, odvezen u zatvor Remetinec, već je nešto kasnije ušao u automobil stranačkih kolega iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) i krenuo prema Osijeku, prenela je Hina.

Predsednik saborskog Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić izjavio je Hini da Glavaš putuje u Slavoniju u "privatnom automobilu".

- Dobro je raspoložen, iako fizički slab, a u Osijeku će otići kod doktora - kazao je Salapić.

Na Fejsbuk profilu Glavaša je objavljeno da je, napuštajući zatvor, novinarima rekao kako ga ne bi iznenadilo da ga iduće sedmice i sedmi put pritvore.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Nakon što je Ustavni sud u januaru ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" od osam godina zatvora, na osnovu koje je Glavaš u Mostaru služio zatvorsku kaznu, na snazi je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paskvalin

    31. mart 2015 | 23:44

    Hoce li se iko iz srbije zaliti evropskom parlamentu.Dokazani zlocinac se slobodno seta...za seselja su digli uzbunu..i zato NE HAPSITE SESELJA dok god hrvati pustaju krvoloke..

  • S.C

    1. april 2015 | 00:50

    Puno krvnika seta napolje u htvatckoj nije cudno sto Glavas pusten.Bog nek joj sudi i citavoj hrvatckoj

  • DARKO 100%

    31. mart 2015 | 23:54

    ,,Nepada daleko iver od klade,,kakvi su im djedovi bili i drzavna politika u proslosti tako im je u sadasnjosti,jednostavno to su oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA