U Obrenovcu uništena 53 kg heroina i 308 kg marihuane!

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja, kao i sam tok uništenja, posebno su obezbeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova

  • 5

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, danas je izvršeno uništavanje narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg suda i Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. Ukupno je uništeno 362 kilograma i 43,39 grama narkotika.

Psihoaktivne kontrolisane supstance su bile skladištene u Upravi kriminalističke policije u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova i to: 53.881,07 grama heroina i 308.162,32 grama marihuane.

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja, kao i sam tok uništenja, posebno su obezbeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, sudija Višeg suda u Beogradu i komisija Termoelektrane "Nikola Tesla", zbog transparentnosti postupka.

Praćenje postupka kao i veštačenje narkotika, vršila je i referenta laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije. Postupak uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u TE "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA