PAZITE SE LAŽNOG STOPERA S BUBANJ POTOKA: Priča tužnu priču da bi od vozača izvukao pare!

Mladić priča da je došao s Kosova gde su mu majka i otac ubijeni i da nema nikog na svetu. S tri godine je ostao siroče i tad ga je sveštenik odveo kod sebe. Ipak, od sramote je odlučio da prestane da mu bude na grbači

  • 25

Na naplatnoj rampi Bubanj potok dvadesetdvogodišnji mladić zaustavlja vozače i moli ih da ga povezu. Ali tu nije kraj. Čim sedne u automobil, počne da priča svoju tešku životnu priču koja nikog ne može da ostavi ravnodušnim, pa od ljudi koji se sažale nad njim uzme novac.

On je tako ušao u vozilo jednog muškarca iz Mladenovca, kome je na prvi pogled delovao smušeno i bespomoćno, pišu Naše novine.

- Izgledao je sasvim normalno, lepo obučen, čist i rekao je da ide do Mladenovca. Započeli smo neki razgovor, pa sam ga pitao odakle je, a on je krenuo da priča mirno i staloženo - rekao je on za ovaj list.

Mladić mu je ispričao da je došao s Kosova gde su mu majka i otac ubijeni i da nema nikog na svetu. S tri godine je ostao siroče i tad ga je sveštenik odveo kod sebe, odgajio i školovao. Tamo je pre deset dana živeo kod njega, ali je od sramote odlučio da prestane da mu bude na grbači i doneo je odluku da počne da radi.

Foto-ilustracija: Foter/Sander van der Wel Foto-ilustracija: Foter/Sander van der Wel

Prema njegovoj priči, on je s parama za kartu krenuo za Beograd kako bi pokušao da pronađe posao i smeštaj.

- Kazao je da ne sme da troši novac koji mu je ostao za kartu nazad, pa je po hladnoći spavao na stanicama i šupama, a kad mu je rekao da je tog dana pojeo samo jednu pomorandžu, krenule su mi suze - kaže on, pa nastavlja:

- Dirnulo me je kada je rekao da se on ne žali, da to nije ništa strašno, da je navikao i na gore i da će nastaviti da se trudi. Bio sam opčinjen tom ogromnom snagom u tako mladom čoveku. Nije tražio ništa, ali sam mu kad smo stigli do Mladenovca dao novac koji sam imao kod sebe i tražio mu broj kako bih mu ponovo pomogao.

Foto-ilustracija: Profimedia/Face to Face Foto-ilustracija: Profimedia/Face to Face

Međutim, dečko se samo zahvalio i izašao iz automobila, a izbezumljeni muškarac je ostao pod utiskom, ali je ubrzo saznao da je mladić s Bubanj potoka običan prevarant.

Naime, on je tog istog dana sve ispričao svojoj sestri, a ona ga je istog momenta prekinula rekavši mu da su ona i njen suprug pre dve nedelje vozili baš tog mladića koji im je ispričao identičnu priču, pa su mu i oni takođe dali novac.

Ispostavilo se da je i njihov drug povezao tog istog mladića još prošle godine i da je i tad "pojeo samo jednu pomorandžu u danu", zbog čega je i mu je i on dao novac kako bi mu pomogao.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cimanje

    8. april 2015 | 11:01

    Nije on lažni stoper,on je pravi stoper, ali mu je priča lažna.

  • Stockholm

    8. april 2015 | 10:57

    Nije trazio novac decko!Samo je nagradjen za lepu pricu.Nobelovac!

  • Lakrdija

    8. april 2015 | 11:06

    Svakome moze da se desi,ali sto je vazna cinjenica da taj prevarant nije trazio nikome nista,sami su mu dali,sto znaci da glumi za Oskara! :D Mislim da mu je najjaci adut bila pomorandza ! :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA