Vučić posetio Rauch fabriku u Koceljevi! (FOTO)

- Rauch fabrika u Koceljevi je od velikog značaja za grad, ali i za domaće tržište, jer jača privredni potencijal ovog regiona i pruža veliku podršku lokalnom razvoju i domaćim proizvođačima - kaže Perica Aleksić, direktor kompanije Rauch Srbija

  • 0

Predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obišao je danas Rauch fabriku u Koceljevi, koja u tom gradu uspešno razvija lokalnu proizvodnju već devet godina. Rauch je na domaćem tržištu prisutan od 2006. godine, od preuzimanja fabrike Voćar Koceljeva AD koja se smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji.

Od dolaska u Srbiju, kompanija je investirala više od 30 miliona evra u nove tehnologije, proizvodne linije i modernizaciju fabrike, što je doprinelo da za kratko vreme fabrika u Koceljevi dostigne najviše standarde proizvodnje i započne izvoz u 15 zemalja Evrope.

Foto: Promo Foto: Promo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je „zadovoljan rezultatima investicija kompanije Rauch u Koceljevi, pogotovo povećanjem broja novih radnih mesta tokom poslednje dve godine. Dokaz da austrijske kompanije prepoznaju Srbiju kao povoljnu poslovnu sredinu su i planovi za nove investicije u domaće tržište.“

Foto: Promo Foto: Promo

- Rauch fabrika u Koceljevi je od velikog značaja za grad, ali i za domaće tržište, jer jača privredni potencijal ovog regiona i pruža veliku podršku lokalnom razvoju i domaćim proizvođačima. Do sada je od lokalnih preduzetnika otkupljeno više od 50.000 tona domaćeg voća koje se, zajedno sa najboljim uvoznim egzotičnim voćem vrhunskog kvaliteta, koristi u proizvodnji visokokvalitetnih koncentrata, sokova i napitaka. Prošle godine ostvarili smo promet od 32,5 miliona evra i otvorili 37 novih radnih mesta - rekao je Perica Aleksić, direktor kompanije Rauch Srbija.

Foto: Promo Foto: Promo

Rauch u Srbiji posluje u tri oblasti: otkup i prerada voća, proizvodnja voćnih kaša i koncentrata, i proizvodnja voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih napitaka, među kojima se ističu Happy Day i Bravo, koji su prošle godine u Briselu osvojili Nagrade za superioran ukus koje dodeljuje Internacionalni institut za kvalitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA