UHAPŠENI HRVAT I SRBIN U EKVADORU: Čik pogodite šta su pokušali!

Hapšenje se odigralo u gradu Gvajakil tokom rutinske kontrole putnika koji su se pripremali za ukrcavanje na let za Panamu

  • 6

Hrvat Dražen V. uhapšen je u ponedeljak na aerodromu u Ekvadoru zbog sumnje da u telu nosi kapsule punjene drogom, a pri pokušaju ulaska u isti avion pao je i srpski državljanin.

Hapšenje se odigralo u gradu Gvajakil tokom rutinske kontrole putnika koji su se pripremali za ukrcavanje na let za Panamu. Prema izveštaju ekvadorske policije, srpski državljanin pokazivao je simptome nervoze zbog čega su ga agenti specijalnog odeljenja za borbu protiv narkotika izdvojili i podvrgnuli rendgenskom pregledu.

Pregled je ustanovio "strane objekte" u njegovom telu. Sličan tretman prošao je i Dražen V. jer je bilo očigledno da se njih dvojica poznaju.

Obojica su smeštena u posebnu prostoriju gde su tokom nedelje postupno izbacivali kapsule čiji će sadržaj biti podvrgnut veštačenju i merenju, kako bi se saznalo o kojoj vrsti droge je reč i koju količinu su pokušali da prošvercuju. Nakon toga sledi policijsko istraživanje, a potom i pokretanje kaznenog postupka.

Južnoamerički zatvori poznati su po veoma lošim uslovima, a uz venecuelanske i peruanske zatvore, upravo ekvadorski važe za najnehumanije.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA