VELIKI SKANDAL U AUSTRIJI: Ministar koristio službeni auto u privatne svrhe!

On je protekle nedelje zatražio da vozač doveze službeno vozilo u Švajcarsku, gde je boravio u radnoj poseti, kako bi otputovao u privatnu posetu u Francusku

  • 20

Ministar odbrane Austrije Gerald Klug našao se na meti kritike javnosti zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe.

ZA NJIMA LUDUJU SRPSKI MINISTRI: Ovo su službeni automobili koje voze političari!

On je, prema pisanju dnevnika "Klajne cajtung" i "Tiroler Tagescajtung", protekle nedelje zatražio da vozač doveze službeno vozilo u Švajcarsku, gde je boravio u radnoj poseti, kako bi otputovao u privatnu posetu u Francusku.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je pisanje medija, ali ističe da je korišćenje vozila bilo pravno "pokriveno", jer ministar plaća paušal za privatno korišćenje službenog vozila.

Klug plaća, kako je objasnilo Ministarstvo, paušal u visini od 590 evra mesečno za privatno korišćenje službenog vozila, što uključuje i vozača i to u zemlji i inostranstvu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strvarno?

    21. april 2015 | 11:52

    Ako je rech .. Skandal.. za pohvalu , onda nashi politichari treba na sva usta da se hvale. Kod nas samo chistachica ne koristi sluzbeni auto u privatne svrhe. Sram da je bude.

  • BigBrother

    21. april 2015 | 11:04

    Hahahahaahhaahahhah, kod nas bi bio skandal kada bi koristili u službene svrhe :)

  • djordje

    21. april 2015 | 12:28

    Ono sto je u Austriji skandal, to je u Srbiji normalna stvar? Kod nas bi bio skandal pronaci osobu koja koristi svoj sluzbeni auto u privatne svrhe? Po ovome se moze videti koliko smo zaostali i iskvareni kao nacija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA