DARKO ŠARIĆ: Bio sam Bin Laden u Srbiji!

Pitanjima koja je odbrana postavila svedocima na suđenju Darku Šariću, advokati su sudu pokušavali da dokažu da svedok saradnik koji je u obavezi da govori istinu, nije bio iskren pred sudom, kao i da je krivična dela nastavio da izvršava i kada je ušao u program zaštite

  • 2

Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima za šverc 5,8 tona kokaina nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem prvih svedoka odbrane. Pred sudom su se pojavili svedoci Zvonko Žunjić, Borivoje Pećinar i Goran Nikolašević, svedoci Darka Šarića koji su pred sudom su govorili o poslovnim odnosima sa svedokom-saradnikom Nebojšom Joksovićem i navodnim prevarama kojima se bavio kako u vreme kada je bio na slobodi tako i kada je ušao u program zaštite svedoka.

Pitanjima koja je odbrana postavila svedocima, advokati su sudu pokušavali da dokažu da svedok saradnik koji je u obavezi da govori istinu, nije bio iskren pred sudom, kao i da je krivična dela nastavio da izvršava i kada je ušao u program zaštite.

Svedok Nikolašević, čijom je sestrom Joksović oženjen, rekao je da je bio direktor tri firme Nebojše Joksovića, kao i da su se između ostalog bavili izgradnjom stanova u Beogradu i kuća na Dedinju. On je priznao da su neke od stanova prodavali više puta, kao i da su posle hapšenja Joksovića imovinu prebacivali na druga lica, kako policija ne bi otrkila da je njegova.

Na pitanja branilaca Darka Šarića, on je potvrdio da zna da je Joksović snimao razgovore sa tužiocem diktafonom, ali i da je kada je postao svedok saradnik pisao pisma Darku Šariću.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja sam mu kupio taj mali diktafon, posle mi je puštao neke razgovore. A pismo koje je poslao je meni diktirao - rekao je Joksovićev zet.

Brojna pitanja, za svedoka imao je i zamenik tužioca Saša Ivanić.

- Tačno je, bio sam osuđivan zbog šverca kokaina. Tačno je i da sam promenio iskaz, jer sam ranije saslušavan kao predstavnik Jokrovićeve firme, a sada sam svedok - rekao je on posle čega je tužilac predložio da se zbog toga pokrene postupak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Drugi svedok, Borivoje Pećinar ispričao je da ga je Nebojša Joksović prevario za novac, kao i da je sa njim sklopio posao oko prodaje placa na Zlatiboru, kao i da je mu je kasnije svedok-saradnik, pošto je počelo da se priča o tome, priznao da je njegovo ulaganje novac Darka Šarića. Zamenik tužioca tada ga je upitao zbog čega Joksovića nije pitao da li iza novca stoji Bin Laden.

Posle ove opaske za reč se javio i sam Šarić.

- Tužilac pita za Bin Ladena. Ja jesam bio Bin Laden u Srbiji, čak i oni kojima sam poklanjao imovinu, krili su da ja stojim iza toga, jer gde da pominju čoveka koji hoće da ubije predsednika, Miljka (Radisavljevića, tužioca), i još desetak ljudi usput - rekao je Šarić za govornicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KUM

    22. april 2015 | 20:34

    Darko reci kome si sve davao pare da pola države zatvore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA