Ujak ubijenog Vučinića: Laušević je bagra!

Ogorčen zbog Lauševićevog najavljenog povratka u Srbiju, Vukota Jašković tvrdi da je time "pravda dotakla dno"

  • 1

Vukota Jašović, ujak Radovana Vučinića, koga je 1993. ubio Žarko Laušević, ogorčen je na vlasti u Srbiji, ali i u Crnoj Gori zbog najavljenog povratka slavnog glumca u Beograd. Jašović kaže da je ljut i razočaran u pravdu i nije zadovoljan odnosom vlasti prema Lauševiću

Žarko Laušević planira da uskoro doputuje u Srbiju kako bi doneo rukopis nastavka autobiografije "Godina prođe, dan nikada". Jašković je tim povodom rekao za dnevni list Kurir da je "ovim pravda dotakla dno".

- Neka toj bagri daju najviša odlikovanja, orden Obilića! To što je Lauševiću omogućen dolazak u Srbiju velika je sramota - poručio je Jašković.

Ujak Radovana Vučinića, koga je Laušević ubio 1993. godine u Podgorici, dodaje da je nezadovoljan odnosom koji vlasti u obe države imaju prema slavnom dramskom umetniku.

- Ako je već došlo do toga da ga pomiluju, to je samo zato što nije ubio člana njihove porodice. Neka mu srpska vlada, kao i crnogorska, sponzoriše knjigu! Mogu da mu napišu i recenziju - ogorčen je Jašović.

Predsednik Srbije Boris Tadić krajem decembra 2011. doneo je odluku o pomilovanju, a Ivica Dačić je Lauševiću u februaru u Njujorku uručio srpski pasoš.

Žarko je pre 19 godina iz pištolja "CZ-99" ispred podgoričkog lokala "Epl" ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

(M. S. / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • leonessa

    20. maj 2014 | 22:53

    OBILICU NAS,NJEGOSE NAS,SVE NASE...PONOSNI SMO NA TEBE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA