PRIZNANJE MAJKROSOFTA: Niška nastavnica među najboljim svetskim inovatorima nastave! (FOTO)

- Pre dve godine sam došla na ideju da u cilju boljeg savladavanja jezika, povežem učenike sa decom iz celog sveta sa engleskog govornog područja. Moji đaci su bili oduševljeni jer su imali priliku da sa svojim vršnjacima razgovaraju a Amerikanci su ocenjivali njihovo znanje jezika, priča Ana Živković

  • 6

Zahvaljujući inovativnom pristupu u nastavi engleskog jezika Nišlijka Ana Živković pozvana je da bude učesnik skupa "Global Educator Exchange" koji će se u organizaciji kompanije Microsoft održati od 29. aprila do 1. maja u gradu Redmond u američkoj državi Vašington.

Ana će biti predstavnik Srbije na skupu koji će okupiti 300 najinovativnijih nastavnika na svetu koji će izneti svoja iskustva o načinu integracije tehnologije i obrazovanja a u cilju poboljšanja rezultata učenja.

- Deset godina sam nastavnik engleskog jezika u OŠ "Čegar". Pre dve godine sam došla na ideju da u cilju boljeg savladavanja jezika, povežem učenike sa decom iz celog sveta sa engleskog govornog područja. Zahvaljujući sajtu na kojem sam našla podatke o nastavnicima iz sveta koji traže partnerske škole za saradnju preko Skajpa stupila sam prvi put u kontakt sa jednom američkom školom. Moji đaci su bili oduševljeni jer su imali priliku da sa svojim vršnjacima razgovaraju a Amerikanci su ocenjivali njihovo znanje jezika. Bili su vrlo motivisani jer sam im kazala "Koju vam ocenu daju, ja ću je samo upisati u dnevnik" - priča Ana za Telegraf rs.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Međutim, kreativna nastavnica se nije na tome zaustavila.

- Odlučila sam da idem dalje, da omogućim deci ne samo da usavršavaju engleski jezik već da se upoznaju sa interesantnim profesijama a u sklopu njihove pripreme za nastavak daljeg školovanja. Tako smo putem Skajpa stupili u kontakt sa Fabijanom Kustoom, sinom Žaka Kustoa sa kim smo direktno razgovarali dok je bio na dvadeset metara pod morem. Na isti način razgovarali smo sa jednim podvodnim snimateljem, inače specijalistom za snimanje ajkula. Zatim smo našli jednog našeg zemljaka iz Subotice koji radi za "Mercedes" a bavi se testiranjem motora za "Formulu 1". Pa zatim sa ženom koja radi za NASU, koja nam je pričala o program spejs šatl  - priča Živkovićeva.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Njeno angažovanje primetii su ljudi iz Skajpa pa su u niškoj školi napravili reklamu za ovaj program, koji je postao deo spota u koji su uključene i jedna američka i jedna engleska škola.

- Nakon toga iz Skajpa mi je ponuđeno da konkurišem za program "Skajp ambasador". Imala sam obavezu da za tri minuta ispričamo kako koristimo Skajp, ko bi ga najbolje predstavio poneo bi ovu titulu. Uspela sam da se plasiram među troje najboljih u Evropi i 26 u svetu i postanem Skajp ambasadror. Sledeći korak je bio učešće na konkursu za Majkrosoft eksperte. Ja i još dve nastavnice iz Srbije smo uspele da prođemo u prvom krugu a zatim je izvršena selekcija na osnovu uspešnosti držanja seminara na temu Majkrosoftovog rada i ja sam izabrana da predstavljam našu zemlju na ovom skupu u Americi  - kaže niška nastavnica.

Foto: Facebook Foto: Facebook

 

Dodaje da je veoma srećna što će imati priliku da otputuje u državu Vašington.

- Nikada ne bih uspela na drugi način da odem u Ameriku. S druge strane, veoma sam srećna što ću se tamo sresti sa drugim kolegama i podeliti sa njima iskustva o primeni informatičkih tehnologija u nastavi - zaključuje Ana.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA