STRAVIČNA SMRT: Direktor Gugla zatrpan u lavini u Nepalu (VIDEO)

Den Fredinburg je sa trojicom drugih službenika Gugla bio u pohodu na najviši vrh sveta Mont Everest, a stradao je u lavini izazvanoj zemljotresom

  • 3
Foto: Tanjug/AP/Invision

Foto: Tanjug/AP/Invision

 

Jedan od direktora Gugla Den Fredinburg, koji je sebe opisivao kao "avanturistu", među stotinama je poginulih u katastrofalnom zemljotresu u Nepalu.

 

STRAVIČNO OBRUŠAVANJE LAVINE: Alpinisti snimili odron snega i leda na Himalajima (VIDEO)

 

Fredinburg je sa trojicom drugih službenika Gugla bio u pohodu na najviši vrh sveta Mont Everest, a stradao je u lavini izazvanoj zemljotresom. Ostala tri učesnika uspona iz Gugla su se spasla, prenosi AP.

 

Prema podacima s tehnološkog bloga Re/Code, Fredinburg je bio iskusni planinar, jedan od osnivača projekta Gugl avantura, čiji je cilj da Guglov koncept Prikaz ulica prenese na izuzetne, egzotične lokacije kao što su Mont Everest ili australijski Veliki koralni greben.

 

Fredinburg je takođe jedan od osnivača agencije Spasimo led, posvećene povećanju svesti o globalnom zagrevanju "kroz avanturističke kampanje i događaje širom sveta".

 

 

Kompanija Gugl je, inače, objavila da će za pomoć žrtvama nepalskog zemljotresa izdvojiti milion dolara.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The〰Spatula

    27. april 2015 | 12:02

    Najgore je kada covek vise ne zna sta ce ni sa parama ni sa sobom. Tada pocinje kockanje sa zivotom...

  • nlj

    27. april 2015 | 13:10

    Ne razumem trebaš da imaš para da bi planinario? U svetu svi to rade i ljudi sa normalnim primanjima i bogati. Kakvo glupo razmišljanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA