TUĐMANA ZANIMALI SAMO GEJEVI: Procureli tajni razgovori, pročitajte ih OVDE!

Postoji dokaz da je Tuđman pitao inženjera Hrvoja Šarinića da li su tačne priče da je jedan ugledni političar, u stvari gej, zaposlen u ministarstvu. Ovaj razgovor se obavljao u vreme kada je dobar deo zemalja iz EU legalizovao istopolne zajednice

  • 5

Prepiske koje su dospele u Hag se tiču pokojnog predsednika Hrvatske, Tuđmana, koji se interesovao za gej populaciju među vodećim političarima. Zbog toga je izbila žestoka svađa oko pitanja ko je vrhovnom sudu dostavio ove transkripte, a koje možete pročitati na dnu ovog teksta.

TAJNI PLAN TUĐMANA I MILOŠEVIĆA: Evo kako je UBIJENA TITOVA JUGOSLAVIJA i dogovoren RAT Srba i Hrvata! (FOTO) (VIDEO)

Stipe Mesić je rekao da je na umu imao samo jedan cilj: da pokaže nedemokratski, autoritarni, dvorski stil vladavine svog prethodnika i da "nikada u javnost nije puštao irelevantne transkripte među kojima je i rasprava o homoseksualcima". Haški tribunal je upravo uzeo Tuđmanove izjave povodom "pederaštva" iz razgovora održanog u avgustu 1995. godine, neposredno pre akcije Oluja.

Postoji dokaz da je Tuđman pitao inženjera Hrvoja Šarinića da li su tačne priče da je jedan ugledni političar, u stvari gej, zaposlen u ministarstvu. Ovaj razgovor se obavljao u vreme kada je dobar deo zemalja iz EU legalizovao istopolne zajednice.

Međutim, u Hrvatskoj je homoseksualnost bila neprihvatljiva i ovakvi napadi su imali jasnu političku svrhu. Hrvoje Šarinić Tuđmanu nije eksplicitno potvrdio da li je taj političar homoseksualac, ali je potvrdio njegove sumnje.

Foto: diplomat.al Foto: diplomat.al

Prenosimo vam razgovor u celosti:

U jednom trenutku Hrvoje kaže kako dotični ima takve tendencije, ali nisu potvrđene.

Hrvoje: "Ne bi to predstavljao, ali, onda gubim ceo kapital koji sam stekao radeći u Ministarstvu".

Tuđman: "Šta je po tvome, sa tim pričama o pederaštvu, i njegovom i drugih?"

Hrvoje: "Čujte, predsedniče, ja sam mu rekao: Ja velim, čuj, jesu li tamo neke ženske bile, pa se on rukuje s njima, Nataša Mance, itd. A kako su - novo leto, ja se poljubim s njima, a on se rukuje. Ja velim, čuj, daj se i ti poljubi, što se priča po gradu, bolje da se sa ženskama malo ljubiš. Onda se on tako kiselo nasmejao oko toga, a i kakvu babu ima, i ja bih spavao sa muškarcima"

Tuđman: "Naime, zanimljivo je da su to proširili, ali to dobrim delom šire iz onih levih krugova"

Hrvoje: "Predsedniče, i Mate to širi, i Mate to širi. On je barem dvadesetak osoba u uvo ovo rekao, za NN i meni..."

(Telegraf.rs / Izvor: express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA