PENTAGON NEGIRA DA JE AMERIČKI: Iranska mornarica ZAROBILA brod u Persijskom zalivu!

Portparol američkog Ministarstva odbrane je, međutim, izjavio da su se iranske snage ukrcale na brod "MV Maersk Tigris" koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, na kom nema američkih državljana

  • 24

Iranska mornarica zaplenila je američki brod sa 34 članova posade zbog nedozvoljenog ulaska u njihove vode u Persijkom zalivu.

NOVI AMERIČKI RAT: Mornarica krstari Arapskim morem, rastu tenzije na Bliskom istoku! (VIDEO)

Saudijska televizija "Al Arabija" je danas objavila da su "iranske snage" u Persijskom zalivu preuzele kontrolu nad američkim teretnim brodom, pošto su prvo na njega otvorile vatru, da bi ga zatim preusmerile prema iranskoj luci Bandar Abas.

Portparol američkog Ministarstva odbrane je, međutim, izjavio da su se iranske snage u Ormuskom prolazu, koji spaja Persijski i Omanski zaliv, ukrcale na brod "MV Maersk Tigris" koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, preneo je Rojters.

On je istakao da na brodu nema američkih državljana, što je u suprotnosti sa izveštajem "Al Arabije" da se na brodu nalazi 34 američka mornara.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portparol Pentagona je dodao da su se iranske snage ukrcale na teretni brod pošto su prethodno pucale na njega i naložile posadi da zađe dublje u iranske vode.

Zvanični Teheran se još nije oglasio o ovom incidentu, a Rojters podseća da su iranske vlasti ranije nekoliko puta zapretile da će blokirati Ormuski prolaz kao odgovor na sankcije Zapada uvedene zbog iranskog nuklearnog programa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA