SKANDAL U SRCU RUSIJE: Osvanuo bilbord na kom se VELIČAJU NACISTI! (FOTO)

- Veoma sam tužan, povređen zbog ovoga što se dogodilo. Izvinjavam se veteranima u Velikom otadžbinskom ratu i stanovnicima grada koji će sigurno tražiti odgovorne za ovaj potez - rekao je Sergej Gridnev u saopštenju

  • 5

Povodom 70 godina od Drugog svetskog rata u Ivanteievku u Moskvi je osvanuo bilbord "Oni su se borili za otadžbinu" na kojem su nacistički piloti. Zbog ovakvog "propusta" lokalni političar se izvinio građanima.

- Veoma sam tužan, povređen zbog ovoga što se dogodilo. Izvinjavam se veteranima u Velikom otadžbinskom ratu i stanovnicima grada koji će sigurno tražiti odgovorne za ovaj potez - rekao je Sergej Gridnev u saopštenju.

Bilbord je skinut 12 sati nakon postavljanja, a na njemu je bio oslikan pilot u letelici sa narandžastom trakom koja simbolizuje rusku vojnu hrabrost. Problemi su nastali kada su ljudi shvatili da je fotografija nemačkog bombardera iz Drugog svetskog rata.

- Ovo je veoma bolno jer se ovakve stvari dešavaju u srcu naše domovine, blizu Moskve - rekao je padobranac, pukovnik i heroj Rusije, Andrej Krasov.

- Ovakve incidente treba eliminisati uoči proslave povodom 70 godina od pobede u Drugom svetskom ratu - rekao je Krasov.

Neki su dubljim analiziranjem došli do značenja da je nacistička Nemačka nastala od infiltririsanih ruskih agenata.

(Telegraf.rs / Izvor: themoscowtimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA