KOSOVO UMIRE OD RAKA: Samo u prva tri meseca čak 190 novih obolelih!

Među obolelima je najviše osoba obolelih od raka pluća (52), zatim tumora na respiratornom traktu (35), tumor gastroenteorološkog tipa evidentiran je kod 32 osobe

  • 80
Hemoterapija, oboleli od raka, bolnica, Rak, Tumor, Kancer Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

U prva tri meseca ove godine na Kosovu je dijagnostikovano 190 novih slučajeva obolelih od raka, što je identičan broj obolelih kao i prethodne dve godine, rekao je Ekrem Hiseni, v.d. direktora onkološkog instituta KBC Priština.

Pogledajte kako kanabis ubija ćelije raka! (FOTO) (VIDEO)

Među obolelima je najviše osoba obolelih od raka pluća (52), zatim tumora na respiratornom traktu (35), tumor gastroenteorološkog tipa evidentiran je kod 32 osobe, 39 njih ima tumor trakta urogenitalne i ginekoloske prirode, dok je kod 32 otkriven tumor na drugim organima, naveli su iz Udruženja onkologa u Prištini, a prenosi ''''Ekspres''''.

Prema podacima tog Udruženja faktori utiču na činjenicu da se svake godine povećava broj obolelih od raka.

Predsednik ovog udruzenja Arben Bislimi kaže da treba imati u vidu da je kosovsko stanovništvo mlado, i da je, stoga, indikativno povećanje broja obololeih od raka.

Faktori rizika su razni, pocev od nacina zivota, hrane, genetskog faktora, kao značajnog, a na treba zanemariti ni prljav ambijent, rekao je Bislimi, a prenosi "Expreš".

U ministarstvu za zdravlje kazu da je ovo ministartsvo ove godine za lečenje od raka opredelilo 5 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ferid

    2. maj 2015 | 20:38

    Hvala Ameriko! Zelimo i tebi ovakvo oslobodjenje i srecu koja ce doci sa uranijom. A ovaj pavijan ne pominje stvarni uzrok....dokle ide ta bedna zahvalnost. Polako, shvaticete vi balkanski mungos buliji.Samo polako...

  • lazar

    2. maj 2015 | 22:57

    EEEEE SVE SE VRACA SVE SE PLACA...!!!! ZALITE SE KLINTONU I SOLANI!!!! ONI SU VAM DALI ZEMLJU...OTETO PROKLETO!!!!!

  • Suza

    2. maj 2015 | 21:54

    NATO genocid je i ubijanje ne samo onih ljudi koji su bili izlozeni, njihovim "milosrdnim"bombama, vec i ubijanje jos nerodjene dece. U Srbiji svakoga dana oboli po jedno dete od raka. Cifra je strasna. Sve su nam zagadili, a mi pricamo o zdravoj hrani. Gde raste ta zdrava hrana? Jos kada na to dodamo pesticide, imacemo jos porazniju statistiku. Ja mogu da razumem, kada pricamo o pojedinim temama , da se medjusobno mazemo i pljujemo, ali kada je bolest u pitanju, ne mogu da razumem komentare koji su najblaze receno zli. Niko ne zna sta ga ceka u zivotu, i jedino cemu se nikada ne podsmevam to su tragedije, bolesti i smrt. Ne kaze se dzabe , "ne daj Boze nikome pa ni najgorem neprijatelju".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA