Dodela nagrada za istraživačko novinarstvo

Nezavisno udruženje novinara Srbije je 2006. godine uz pomoć Ambasade SAD ustanovilo nagrade za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu

  • 0

Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu sutra će biti svečano dodeljene Nagrade za istraživačko novinarstvo, na kojoj će se novinarima i predstavnicima Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) pridružiti ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, saopštila je Ambasada SAD.

"Svake godine u maju mesecu proslavljamo svetski Dan slobode medija, 3. maj, dan kada odajemo priznanje doprinosu koje sloboda medija daje zdravim i uspešnim demokratijama", navodi se u saopštenju.

- Uloga hrabrih novinara i urednika je od neprocenjive vrednosti za savremeni svet - otvarajući mogućnosti da se čuju i drugačije ideje, i stalno ispitujući status kvo, oni teraju društvo da napreduje ka njegovoj boljoj i istinitijoj strani. Divimo se onima koji rizikuju živote i svoju budućnost u traganju za istinski slobodnim društvom - ističe se u tekstu.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je 2006. godine uz pomoć Ambasade SAD po prvi put u Srbiji ustanovilo nagrade za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu. Ove godine, po deseti put, nagrade će biti dodeljene u tri kategorije: televizija i radio, onlajn, i štampani mediji, navela je Ambasada SAD.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA