HRVATI NE ZNAJU KAKO DA PROSLAVE OLUJU: Vlada osniva državni odbor koji će doneti odluku!

Osnivanje državnog odbora ranije je predložila i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je prihvatila i ideju vojnih zapovednika Oluje da se ta važna godišnjica obeleži svečanošću u Kninu i vojnom paradom u Zagrebu

Vlada Hrvatske osnovaće u četvrtak državni odbor za organizaciju ovogodišnje proslave "Oluje" pošto nema saglasnosti o načinu i mestu organizacije 20. godišnjice te hrvatske vojno-policijske akcije.

U saopštenju Vlade navodi se da će državni odbor biti osnovan da bi se obezbedilo primereno i dostojanstveno obeležavanje.

SRBI TRAŽE OD HRVATA DA NE SLAVE OLUJU: Hrvatska je tada izvršila masovan zločin!

- Osnivanje državnog odbora ranije je predložila i predsednica Hrvatske (Kolinda Grabar-Kitarović) koja je prihvatila i ideju vojnih zapovednika Oluje da se ta važna godišnjica obeleži svečanošću u Kninu i vojnom paradom u Zagrebu - navela je hrvatska Vlada.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

PROSLAVA ZLOČINA: Hrvati će ove godine akciju "Oluja" slaviti dva dana i uz vojnu paradu!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas za Večernji list da je sporenje oko načina i mesta proslave Oluje postalo nešto što razdvaja naciju, pa da smatra da treba odustati od vojne parade u Zagrebu. Prema njenim rečima, vojnu paradu treba organizovati u maju iduće godine na Dan oružanih snaga.

Nameri premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP) da se 20. godišnjica "Oluje" obeleži 5. avgusta najpre u Kninu, a potom uveče u Zagrebu izazvala je oštre kritike dela branitelja i opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) iz koje dolazi aktuelna hrvatska predsednica.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Obeležavanje "Oluje" još je jedna tačka sporenja premijera i predsednice, odnosno SDP i HDZ u izbornoj godini. Redovni parlamentarni izbori treba da budu održani krajem ove ili početkom iduće godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    5. maj 2015 | 22:51

    Normalni narodi slave lepe dogadjaje, jedino ovi slave zlocine koji su temelj njihove drzavnosti. Ogavno!

  • JUG

    5. maj 2015 | 23:29

    Totalno su smesni Hrvati ? Prvo su pricali da su Srbi sami napustili svoja ognjista- a sta onda slave ? A posle da je njihova vojska briljantnom akcijom proterala Srbe ? Neka se odluce za jednu varijantu,a ne kada im sta treba, tako pricaju.Dvolicnost i njihova osobina !

  • Srbin

    5. maj 2015 | 22:55

    Obese par srba, proteraju jos kojeg za paradu da eu aplaudira, a mi da nastavimo da trcimo u istu. Sto da ne, realno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA