OVO JE NAJTUŽNIJA I NAJSREĆNIJA PRIČA U SRBIJI: Nećete verovati šta je ovaj čovek uradio posle 50 GODINA!

Vito Cokleski (50) je nakon pola veka upoznao brata i sestru po ocu. Kaže da je godinama tragao za njima i sada ne može da poveruje da ih je pronašao

  • 0

Neverovatan je osećaj kada nakon 50 godina upoznate brata i sestru koje nikada dotad niste ni videli ni čuli. U ovo se uverio Vito Cokleski.

- Kao mladiću, dok sam tragao za njima, neki zli jezici su govorili da mi je je sestra još dok je bila dete umrla, a za brata nisam bio siguran ni da ga imam. Ne mogu još da poverujem šta mi se događa, evo me danas u njijhovom zagrljaju - ovako priča Viti Cokleski (58) iz Resena u Makedoniji, koji se u Čačku sastao sa bratom i sestrom.. On je pronašao sestru po ocu Biljanu Lazović (50), devojačko Cokleski i brata po ocu Zorana Cokleskog (48).

Radost zbog susreta nakon toliko godina nisu mogli da sakriju ni Zoran ni Biljana.

- Sejo moja! Brate moj - ponavljali su Vito, Biljana i Zoran pitajući se zašto im nisu dali da se ranije sretnu.

 

Foto-ilustracija: Flickr/Dave 77459 Foto-ilustracija: Flickr/Dave 77459

Ova životna priča započeta je davne 1958. godine kada je njihov otac Petar Cokleski koji je bio zidar po zanimanju otišao u Makedoniju da radi. Za sobom je ostavio izabranicu Jevrosimu, koja je bila trudna sa Vitom.

- Otac je radio i po mnogim ljudima, prijateljima i rodbini slao novac majci. Međutim, te pare uglavnom nisu dolazile do nje. Kada sam se rodio, majka me je uprtila u naručje i zaputila se u Crnu Goru. Došli smo kod oca. Tada me je prvi put video. On je morao da nastavi da radi, a majka se vratila u Makedoniju. To je bio poslednji put da su se videli. I pored toga, majka mi je uvek pričala da je moj otac bio divan čovek, te da je za njihov razlaz kriv neko treći - priča Vito za "Večernje novosti".

Vito kaže da je još kao dečak saznao da se njegov otac oženio i da je živeo negde u Srbiji, kao i da je dobio ćerku. Pokušavao je da ga pronađe, ali bez uspeha.

Foto-ilustracija: Flickr/Celanth Foto-ilustracija: Flickr/Celanth

- Tražio sam više puta očevog brata, moga strica, da mi kaže gde je on, ali ovaj je to odbijao. Raspitivao sam se i u policiji, ali su mi i ovde vrata bila zatvorena. Ne znam zašto su to krili od mene, kada sam samo želeo da ga upoznam, kao i sestru, za koju sam čuo da postoji. Nažalost, saznao sam da je umro 1984. godine. Sećam se da je majka plakala jer nikada nije prestala da ga voli, i nikada ga nije krivila za razlaz. Posle su mi rekli da odustanem da tragam za sestrom jer je navodno umrla. Za brata nisam ni znao, nisam buio ni siguran da ga imam - priča Vito svoju životnu dramu.

Biljana i Zoran takođe ne znaju zašto im nisu dozvolili da upoznaju brata i prisećaju se da su 1972. godine išli u rodno mesto njihovog oca i da im nisu dopustili da upoznaju polubrata.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Tamošnja očeva rodbina nije nam dala čak ni da ga samo iz daljine vidimo. Tada smo poslednji put išli u Makedoniju. Uvek smo priželjkivali da ga upoznamo, ali svaka potraga je bila jalova - pričaju Zoran i Biljana.

Tako je bilo sve do skoro kada je Biljanina ćerka Ivana iz Šipačine kod Raške na društvenoj mreži pronašla ime Vita Cokleskog. Stupili su u kontakt i dogovorili susret. Vito je došao u Čačak sa suprugom Dijanom, sestrom po majci Slavicom i sestrićem. Prvo će obići očev grob i zapaliti mu sveću.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA