ZBOG RADETA ŠEFERA: Stefanović smenio načelnike policije Sente i Kanjiža

- Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. do danas i utvrdićemo da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi - rekao je Nebojša Stefanović

  • 5

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, izjavio danas da je zbog utvrđenih nepravilnosti u radu nakon tragedije u Kanjiži, smenio načelnike policijskih stranica Senta i Kanjiža i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

SAMO SI MI BRATA OSTAVIO: Tata, što mi pobi sve najmilije?! (FOTO)

- Nakon tragedija koja se juče dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama - rekao je Stefanović.

Kurve, sve ću vas pobiti, urlao je ubica!

Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, kako je objasnio ministar, smenjeni su načelnici policijskih stanica Senta i Kanjiža i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

MORBIDNO: Puškom kojom je osvajao nagrade, krvnik pobio svoje najbliže! (FOTO)

Prema njegovim rečima, po okončanju disciplinskog postupak, u konsultaciji sa tužilaštvom, ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivične odgovornosti, protiv njih će biti podnete i krivične prijave.

Ubica Rade Šefer autom punim municije planirao da pobije sve svatove!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stefanović je istakao da narednih dana očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutršanje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godine.

- Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici vezano za ovaj slučaj i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi - rekao je Stefanović.

Ministar očekuje u narednim danima detaljnu analizu zbog čega je nakon podnošenja prijava protiv Radeta Šefera novembra 2011. godine, sudski postupak trajao dve godine, a da se nije ni pokrenuo, zbog čega je nastupila zastarelost.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stefanović je ukazao da se očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje Šeferu koje mu je oduzeto 2012. vraćeno, kao i kako je došlo do toga da se ono iskoristi za izvršenje ovog teškog krivičnog dela.

- Ni jedna situacija, nijedna činjenica, niti oklonost neće biti prenebregnuta. Utvrdićemo sve do kraja i građani Srbije imaće potpunu istinu o ovom slučaju - naglasio je Stefnaović.

On je istakao da ovaj slučaj ukazuje da se moramo mnogo više pozavati nasiljem u porodici i da celo društvo, a ne samo policija, mora mnogo ozbiljnije da shvati ovaj problem i da se upusti u njegovo rešavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. maj 2015 | 18:58

    Ne treba smenjivati ljude, treba promeniti sistem.

  • Dusica

    18. maj 2015 | 20:00

    A sta cemo sa drugim nasilnicima u porodicama koje porodice prijavljuju a niko ne reaguje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA