Šef Delegacije Evropske unije Majkl Davenport u poseti Negotinu

Rukovodstvo opštine Negotin, upoznalo je ambasadora Davenporta sa potencijalima opštine, kao i sa potrebom za unapređenjem odnosa sa delegacijom Evropske unije u Srbiji.

  • 3

Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji stigao je u dvodnevnu posetu opštini Negotin. Visokog zvaničnika dočekali su Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin, zamenica predsednika, Nadica Vasić i predsednik Skupštine opštine Negotin, dr med. Ljubisav Božilović.

Rukovodstvo opštine Negotin, upoznalo je ambasadora Davenporta sa potencijalima opštine, kao i sa potrebom za unapređenjem odnosa sa delegacijom Evropske unije u Srbiji. Na sastanku koji je vođen u kabinetu predsednika opštine Negotin razgovaralo se i o projektima prekogranične saradnje, pre svega sa susednim zemljama Bugarskom i Rumunijom, koje su već članice Evropske unije. Putem prekogranične saradnje pružaju se velike mogućnosti za korišćenje fondova Evropske unije i realizaciju brojnih projekata.

Na kraju sastanka predsednik Opštine Negotin uručio je šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji, plaketu Negotina, a razmenjeni su i prigodni pokloni.

Foto: Promo Foto: Promo

U večernjim satima ambasador Majkl Davenport sa svojim domaćinima posetiće i podrum „Raj“ u Rajcu i kompleks Rajačkih pivnica.

Protokolom posete šef delegacije EU u Srbiji posetiće Dunavsku kuću meda u Negotinu i razgovarati o projektima koji su realizovani sredstvima Evropske unije. Planiran je i sastanak sa predstavnicima nevladinih ogranizacija u prostorijama Odbora za ljudska prava u Negotinu.

Foto: Promo Foto: Promo

Visoki zvaničnik Evropske unije prisustvovaće i obredu rezanja slavkog kolača povodom gradske slave Spasovdana, a posle toga obratiće se i medijima. Svoju posetu Negotinu završiće posetom Vidikovcu na Đerdapu 2 i plovidbom Dunavom.

Foto: Promo Foto: Promo

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timocanin

    21. maj 2015 | 13:53

    Taj kraj je totalno potonuo , nema investicija ,mladi masovno odlaze,bez posla preko 40% stanovnistva ...Negotin,Kladovo ,Donji Milanovac traze spas u zadnji cas .

  • PASSAT

    21. maj 2015 | 12:03

    sva vam je sreća EU, šta vi mislite da oni poklanjaju nekome nešto.

  • 4 S

    21. maj 2015 | 19:43

    Ovaj seta srbijom ,kao da mu je dedovina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA