NEMCI UKIDAJU RADNE VIZE HRVATIMA: Počinje nova gasterbajterska era?

Zastupnik nemačkog Bundestaga Klaus Peter Vilš je navodno potvrdio da je politička odluka donesena i da se čeka da prođe parlamentarnu proceduru

  • 53

Nemačka će 1. jula ove godine ukinuti radne vize za građane Hrvatske, prenose regionalni mediji.

HRVATSKA POLICIJA UHAPSILA PASTIRA zbog toga što nije prijavljen radnik!

Kako se navodi, to je u nezvaničnom razgovoru za Croexpress.eu. rekao zastupnik nemačkog Bundestaga iz redova Hrišćansko-demokratske unije, Klaus Peter Vilš.

Vilš je navodno potvrdio da je politička odluka donesena i da se čeka da prođe parlamentarnu proceduru u koju će biti upućena pod brojem 242. Odluka o ukidanju, tvrdi on, biće donesena u junu, piše Croexpress.eu.

Kako navode, Nemačka je dužna da odluku o produženju ili ukidanju radnih dozvola za Hrvate donese do 30. juna 2015. Odluka tada može biti produženje ili ukidanje radnih dozvola na period od iduće tri godine do 1. jula 2018. godine.

Ako se, kako tvrdi Vilš, radne dozvole ukinu, ovaj datum za Hrvate će biti nevažan. Ako se pak dogodi da se radne dozvole ipak ne ukinu, do 30. juna 2018. moraće da se odluči da li će se ograničenje zapošljavanja produžiti za još dve godine (model 2 + 3 + 2), kao što je bilo u slučaju Rumunije i Bugarske.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlada Sandra partizanKA

    22. maj 2015 | 23:29

    Danke Dojčland ha ha ha

  • шумадинац

    22. maj 2015 | 23:17

    Па нису немци растурили Југославију јер воле хрвате него да би они сишли на Јадран.Сад ће и ово мало хрвата да одведу у немачку ,и остаће само они који ће да их служе кад се спусте на југ

  • Hm

    22. maj 2015 | 22:46

    Usrecit ce se sa hrvatima:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA