KOSOVU PRETI SCENARIO IZ KUMANOVA: Sprema se teroristički napad, svi su u pripravnosti?!

Ali Redža, tužilac specijalnog tužilaštva Kosova, poručio je da su o tome obaveštene kosovske institucije, ali nije želeo ništa konkretnije da kaže

  • 14

Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža tvrdi da Kosovu preti novi teroristički napad, koji će biti identičan onom koji se dogodio nedavno u Kumanovu.

Severnoj srpskoj pokrajini već neko vreme preti realna opasnost od napada ekstremista, ali kosovski tužilac mora da bude određeniji i da u celu priču uključi i Srbiju, poručili su sagovornici Naših novina.

- Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu - poručio je Redža ne navodeći detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije.

Dodao je samo da trenutno radi na jednom teškom slučaju za "koji se očekuje da se desi", ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

- Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovu se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo - poručio je on.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Tim povodom, predsednik Odbora za kontrolu bezbednosti Miomir Stojanović je za ovaj list izujavio da Ali Redže ne sme da se uzima zdravo za gotovo.

- Sama činjenica da je to izjavio kosovski funkcioner govori da je reč o podacima službi bezbednosti. Ipak, ti podaci moraju da se ustupe Srbiji i zemljama u komšiliku - rekao je Stojanović, i dodao:

- Mi ne možemo da znamo da li je zaista reč o validnim podacima ili je ovo izgovoreno u svrhu zastrašivanja Srba, ali ono što je sigurno je da Kosovu stalno preti latentna opasnost od terorističkog napada.

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lazar

    25. maj 2015 | 01:00

    Pa na Kosovu teroristicki napadi nisu ni prestajali punih 17 godina!!! Cemu se cudimo ljudi moji!? Tamo je svako dnevni terorizam nad Srpskim stanovnistvom! Jel ovo kao neka novost! Treba Srpska vojska da udje i dovede sve u red da se zna red i zakon,a ovi sto glume vojsku siptarski saveznici iz Natoa da se pokriju usima i da beze svojim kucama! Siptare samo nasa Policija i Vojska moze dovesti u red! Znaju to oni dobro!

  • Mile severnjak

    25. maj 2015 | 01:31

    Severna srpska pokrajina???

  • Dragana

    25. maj 2015 | 11:49

    Spremni smo...nas od tih siptara vise nista ne moze da iznenadi niti gore moze da bude ..sve vec vidjeno...99,2000...17 mart ...most koji deli Mitrovicu...tako da neka navale...mada poznajem ja siptare kad nesto najave nema od toga nista..oni se smire ucute i udare bez najave...nisu oni jamb u najavi...stoka je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA