UGLEDAJMO SE NA OVU DECU: Osnovci iz Lećarka skupili pomoć za napuštene pse!

Humanitarna akcija Osnovne škole u Laćarku trajala je 2 meseca i realizovana je na inicijativu dece koja pohadjaju školu i zaposlenih

  • 5

U osnovnoj školi "Triva Vitasović Lebarnik" u Laćarku završena je dvomesečna humanitarna akcija "Da psima ne bude zima" koja je realizovana na inicijativu učenika i zaposlenih ove škole.

PAS STOJI I ČEKA DA SE GAZDA VRATI PO NJEGA: Plemeniti direktor škole udomljava napuštene životinje (FOTO)

Akcija je imala je za cilj skupljanje pomoći za napuštene pse o kojima brine Udruženje građana Kanis iz Sremske Mitrovice, ali i da probudi u deci saosećajnost, humanost, značaj pomaganja i dobrovoljnog rada u sferama u kojima je ruka pomoći dobrodošla i neophodna kako bi svi živeli u jednom boljem i lepšem svetu.

- Ponosni smo na naše đake koji su se rado odazvali, koji shvataju značaj i sami daju inicijativu za ovakve i slične akcije. Otvoreni smo za saradnju sa svim organizacijama i uvek ćemo se rado odazvati na sve humanitarne akcije - ponosno kaže Biljana Duduk Milovanović, pomoćnik direktora ove škole, u čijim smo hodnicima primetili da su deca veoma kreativna, svestrana i da se sa njima mnogo i kvaliteno radi.

Foto: Promo Foto: Promo

U akciji "Da psima ne bude zima" deca su ubacivala novac koji im ostane od užine i na taj način skupili su značajnu donaciju.

U organizaciji Udruženja građana Kanis uskoro će započeti i radionica "Dete i pas", koja je do sada uspešno sprovedena u dve mitrovačke škole sa najnižim razredima.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA