UBIJENA DVA NOVINARA U NEDELJU DANA: Jedan pronađen obešen!

Prošle nedelje je u državi Minas Geraisu pronađeno obezglavljeno telo Evanjija Hosea Meckera (67), novinara koji je istraživao o krijumčarenju droge i o dečjoj prostituciji

  • 1

Brazilski novinar koji istražuje ubistvo tinejdžerke koje su počinili krijumčari droge, pronađen je obešen prošle nedelje u Bahiji, na severoistoku zemlje, objavilo je Brazilsko udruženje lokalnih radija.

POBILI SU SVE POLICAJCE, GRAD JE JEZIV: Mrtva tela na ulicama, narod u strahu! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je drugi brazilski novinar koji je ubijen u zadnjih nedelju dana.

Djalma Santos da Konsikao (53) radio je kao novinar na radiju u Konsikao da Feiri, gradiću 110 km od Salvador de Bahije.

Kako navodi Brazilsko udruženje lokalnih radija (Abraco-Ba), novinar na čijem su telu pronađeni tragovi mučenja, pronađen je blizu gradića u kojemu je radio.

- Bio je poznat kao ljubitelj polemike - piše udruženje na svojoj mrežnoj stranici.

Brazilski list Globo zadužio je ubijenog novinara da istraži ubistvo tinejdžerke koja je bila u rukama domaćih krijumčara droge. Pošto je u petak uveče odveden iz jednog bara, novinar je sutradan ujutru pronađen mrtav.

Prošle nedelje je u državi Minas Geraisu pronađeno obezglavljeno telo Evanjija Hosea Meckera (67), novinara koji je istraživao o krijumčarenju droge i o dečjoj prostituciji.

- Okrutna ubistva dvojice brazilskih novinara u nepunih nedelju dana jesu zabrinjavajuća eskalacija nasilja nad medijima u Brazilu, jednoj od najopasnijih zemalja za novinare - ocenila je Sara Rafskaj iz Odbora za zaštitu novinara (CPJ) sa sedištem u Sjedinjenim Državama.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • malecka

    27. maj 2015 | 11:53

    Sigurno su dosli do dokaza pa su ih se ovi morali rijesit ;(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA