MAŠINA ZA VEŠ MI JE UNIŠTILA ŽIVOT: Šokantna ispovest žene koja nije bila dovoljno oprezna!

Ema Palmer je medicinska sestra iz Česanta u Engleskoj koja je jednog mirnog jutra mogla da izgubi život zbog mašine za sušenje veša

  • 4

Kada je Ema Palmer iz Česanta u Engleskoj čula zvuk protivpožarnog alarma, pomislila je da njen sin Oliver (19) pravi tost, međutim istina je bila mnogo gora.

Nakon što je otvorila vrata spavaće soba i pogledala niz stepenice, šokirao ju je gusti dim koji je kuljao.

- Shvatila sam je Oliver još uvek u krevetu pa sam počela da vrištim kako bi se probudio. Nakon što se probudio dotrčao je kod mene u spavaću sobu gde smo stavili peškir ispod praga kako bi sprečili da dim uđe unutra i odmah pozvali vatrgosce. Bilo je previše dima da bismo se spustili niz stepenice i izašli napolje - ispričala je Ema.

Emin suprug je bio na poslu, a ona i Oliver su ostali zarobljeni na spratu u spavaćoj sobi.

- Sve mi je mutno kada se prisetim tog dana, ali je bilo veoma zastrašujuće. Ne želim da razmišljam o tome šta bi bilo, kad bi bilo, ali smo Oliver i ja vrlo lako mogli da poginemo - dodala je ona.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Uzrok požara nije bila ni zaboravljena uključena pegla, ni sveća, već mašina za sušenje veša koja je tog jutra sušila gomilu opranih čaršava.

- Ironija je da je moj muž električni inežnjer. Veoma vodimo računa o instalacijama i čišćenju vlakana iz filtera mašine. Kada je izbio požar, nijedne sekunde mi nije palo na pamet da bi to mogao da bude uzrok. Policija je stigla pre vatrogasaca, razvalili su vrata kuće i izbavili nas. Šteta uzrokovana požarom prešla je 15.000 funti.  Morali smo da se preselimo u hotel na dve nedelje, a nakon toga smo iznajmili stan u kojem smo živeli sedam meseci dok se kuća renovirala - nastavlja Ema svoju priču.

Nakon što je policija detaljno ispitala uzrok požara, utvrđeno je da se mašina nije isključila nakon što je završila, što je uzrokovalo pregrevanje i požar koji je mogao da ubije dve osobe.

Palmerovi su uspeli da dobiju odštetu od proizvođača, a prema podacima vatrogasaca iz 2013. godine, utvrđeno je da je 3.700 požara svake godina uzrokovano loše napravljenim uređajima, od čega je čak 600 požara nastalo od mašina za veš, a 500 od mašina za sušenje veša.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA