VRBOVALI SU ME I ISIS I AL KAIDA: Ispovest Muhedina Gegića, begunca iz ratnog pakla u Jemenu!

- Oni najpre prilaze sa osmehom, lepo se pozdravljaju i rukuju, onda ulaze u razgovor sa odabranom osobom. Sve to traje danima, mesecima. Kad vas slome počinju priču o džihadu - priča Gegić svoja iskustva u Jemenu

  • 50

Muhedin Gegić (40) iz Tutina nedavno je pobegao iz ratnog pakla u Jemenu. Kaže da je u ovoj arapskoj državi bio vrbovan od strane Al Kaide i ISIS, ali je nekako uspeo da se spase. 

KONAČNO SE SPASIO: Muhedin Gegić sa četvoro dece sinoć doputovao u Beograd! (FOTO)

On u svojoj ispovesti za "Informer" otkriva da su članovi ove dve ekstremističke grupe tražili od njega da pogine za Alaha, kao ratnik ili bombaš samoubica jer će tako završiti u dženetu (raju). Odustali su kada su shvatili da ne mogu da ga ubede u svoje stavove. 

On kaže da ne pripada vehabijama, i dodaje da bi Srbija mogla da ima problem sa njima ukoliko ih ne bude kontrolisala.

Trenutno živi u Tutinu sa četvoro dece i nestrpljivo čeka da mu se pridruži supruga Belkisa, koja je pre nekoliko dana uspela da pobegne iz jemena.

- Dok sam sa porodicom živeo u Jemenu prilazili su mi ljudi iz Jemena i Alkaide, pokušali su da me pridobiju svojom pričom - kaže Muhedin.

Printskrin: Youtube/bosanski burek Printskrin: Youtube/bosanski burek

Uvek sam ih drsko odbijao. Oni najpre prilaze sa osmehom, lepo se pozdravljaju i rukuju, onda ulaze u razgovor sa odabranom osobom. Sve to traje danima, mesecima. Kad vas slome počinju priču o džihadu ubeđuju vas da poginete na Alahovom putu i da će vam duša tako završiti u dženetu - priča Gegić svoja iskustva u Jemenu.

ISIS i Al Kaida se služe lukavim metodama, a priču o Džihadu ubacuju tek kasnije. On smatra da bi Srbija za dvadesetak godina mogla da ima problem sa vehabijama i da vlasti moraju da znaju gde se oni okupljaju i vrbiji ljude. 

- Ako Srbija na vreme ne integriše muslimane na ispravan način, od tih mesdžida mogu nastati kampovi. Tako je bilo i u Bosni - kaže zatočenik džihadista i dodaje da Srbija ne treba da zabranjuje muslimane i islam jer će to izazvati još veći raskol.

Muhedin ne pravi razliku između terorističkih grupa u Jemenu, posle pakla koje je proživeo svi su mu isti.

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    3. jun 2015 | 07:06

    Sama kombinacija imena islamskog i srpskog prezimena kazuje da u njemu teče nečista krv, koja nosi proklestvo jer mu ne daje mira i uvek mora da se dokazuje da je odan islamu. Hvala dragom Bogu da koliko toliko dolazi sebi ali sve to treba uzeti sa rezervom. Bolje ikad nego nikada. Arnauti kao i muslimani Balije kao što je on uvek su kroz istoriju morali dokazivati koliko su odani Alahu, više od Muhameda. Stoga su činili veće zločine nad svojom braćom srbima koji nisu prihvatili islam, više od pravih islamista. Što se iz njegove priče može zaključiti. Jer tragaju za svojim identitetom koji ne mogu da pronađu da bi mogli imati mir koji njima toliko nedostaje. Uvek nove generacije plaćaju greške svojih predaka iz prošlosti, jer nose proklestvo nečiste krvi iz proteklog perioda proslisti njihove. Sve to proklestvo nasledjeno i utkano unutar pojedinačne i kolektivne svesti njihove, a da toga nisu svesni. A sad braćo udarajte minuse.

  • MILUTIN

    3. jun 2015 | 07:32

    A i nebi se ni vrta da vam Šiti sa sjevera nisu prišli do pod nos pa si se prepa guzici.Neka ti ta priča Gegicu,najbolja drugarica mi je iz Sane, a imam prijatelje i Šite i Sunite i iz Jemenu i iz Iraka tako da znam dobro o čem pričam.

  • Chicago

    3. jun 2015 | 01:18

    Ne razumem zadnju recenicu,neznam stvarno kad i kome je to Srbija branila da bude musliman

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA