Ognjanovići uplatili preostali novac za lečenje druge obolele dece

Više tužilaštvo u Beogradu odblokiralo je krajem aprila račun porodice Ognjanović, koja je pod istragom od decembra prošle godine

  • 7

Nebojša i Jelena Ognjanović saopštili su danas da su uplatili sav prikupljeni novac, koji je preostao nakon smrti njihove ćerke Tijane - oko 1,6 miliona evra, za lečenje druge obolele dece.

- Nakon što je tužilaštvo odblokiralo novčana sredstva koja su se nalazila na računu Nebojše Ognjanovića i ta sredstva smo u celosti utrošili u vidu direktne humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja još sedmoro obolele dece čiji su nam se roditelji obratili pozivima za pomoć - navodi se u saopštenju.

Ognjanovići napominju da je na ovaj način, sav novac koji je ikada uplaćen na ime humanitarne pomoći za lečenje Tijane ali zbog njene smrti nije stigao da bude utrošen, uplaćen kao direktna humanitarna novčana pomoc za potrebe lečenja druge dece.

- Opet naglašavamo da smo sve vreme i ova novčana sredstva smatrali delom novčane pomoći za potrebe lečenja obolele dece ali na način na koji smo mi smatrali ispravim - direktno onima kojima je to najpotrebnije, upravo na način kako smo to i učinili - naveo je Ognjanović.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Ognjanovići su napomenuli da je sve ukupno od Tijanine smrti u humanitarne svrhe uplaćeno više od 1.600.000 evra.

Više tužilaštvo u Beogradu odblokiralo je krajem aprila račun porodice Ognjanović, koja je pod njegovom istragom od decembra prošle godine zbog sumnje da su izvršili za krivična dela pranje novca i prevara.

Ognjanovići su u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

Mediji su tada preneli da se u kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo 2,6 miliona evra.

Devojčica međutim nije dočekala transplantaciju srca koja je trebalo da se obavi u bolnici u Hjustonu, jer je preminula 15. jula 2013. godine.

Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra, a javnost se zapitala šta će biti sa ostatkom prikupljenog novca.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radmila

    3. jun 2015 | 18:09

    Nasi dobrotvori idalje izigravaju boga jer kazu da su uplatili novac kome su oni smatrali da je potreban krupne reci za nekog koje i sam trazio pomoc samo se pitam gde je novac iz Amerike kad Tijana nije operisana

  • radovan

    3. jun 2015 | 19:18

    OPET BRAVO ZA PRV I KOMENTAR A STA SA ONIH MILION I STO HILJADA KOJE TVRDE DA SU UPLATILI AKO SAMA PROMENA SRCA KOSTA 750 HILJADA A NIJE URADJENA GDE ODE TAJ NOVAC I NEMOJTE SE CUDITI STO GASTAJBAJTRI SVE MANJE UCESTVUJU U POMOCI ITAKO CE BITI SVE DOK JE LAZI I KRADJA.

  • MIROSLAVA

    3. jun 2015 | 22:04

    Da li su na taj njihov spisak stavili malu Radu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA