GDE JE PRAVDA? Najveći borac za VELIKU ALBANIJU biće sahranjen pored SRPSKOG MANASTIRA!

Heroj Kosova Isa Boljetini, uz najviše vojne počasti biće sahranjen u svom memorijalnom centru u selu Boljetin u opštini Zvečan, tik uz srpski manastir Sokolica

  • 46

U petak je iz Viore u Albaniji dopremljen kovčeg sa posmrtnim ostacima Ise Boljetini (Isa Šalje), prekriven albanskom zastavom u kasarnu kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u naselju Bair u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Albanac i KOLJAČ SRBA sa zastave Velike Albanije bio prijatelj s Karađorđevim unukom i srpskim kraljem! (FOTO)

Na dočeku su prisustvovali članovi njegove uže porodice, zamenik gradonačelnika Safet Kamberi i regionalni šef policije Nehat Tači. Ipak, pojedini članovi njegove porodice su se distancirali i u saopštenju naveli "da Kosovske bezbednosne snage nemaju pristup ovom selu i severu Kosova", kao i da "nijedna država, niti lokalna institucija nije dala pune garancije da će Isa Boljetini biti bezbedan na teritoriji opštine Zvečan".

U sredu će "heroj Kosova", inače zakleti neprijatelj Srbije, borac protiv srpskog naroda i jedan od najpoznatijih boraca za "veliku Albaniju", uz najviše vojne počasti biti sahranjen u svom memorijalnom centru u selu Boljetin u opštini Zvečan, uz poznati srpski manastir Sokolica.

Povorka će krenuti sa stadiona "Adem Jašari" u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a očekuje se da će u njoj biti veliki broj Albanaca. S druge strane, u Zvečan i Boljetin će ići samo članovi porodice i 50 zvaničnika, ali Zvečani još uvek nemaju nikakve informacije o ovom događaju, niti su bilo šta upitani niti konsultovani.

Velika Albanija. Foto: Wikipedia Velika Albanija. Foto: Wikipedia

Srbi na severu strahuju da će sarhana Boljetinija biti provokacija i demonstracija sile.

- Mi nismo obavešteni i ova manifestacija se organizuje i sprovodi bez naše saglasnoti i bez našeg učešća. Postoji opravdan rizik, zato smo tražili da sve prati Kosovska policija i Kfor - istakao je Vučina Janković, gradonačelnik Zvečana na poslednjoj sednici Skupštine opštine.

Bez bitnijih informacija je bio i major Ivan Aksentijević iz stanice KPS u Zvečanu.

- Kako sam obavešten od strane regionalne policije, glavna ceremonija će biti na stadionu, a zatim će povorka sa oko 50 osoba u pratnji KPS-a krenuti maršutom Dudin Krš, selo Lipa - Boljetin. Neće prolaziti kroz centar Zvečana, a manastir Sokolica će biti obezbeđen.

Foto: Wikipedia/Mladifilozof Foto: Wikipedia/Mladifilozof

S druge strane, iz Kfora je saopšteno da neće pružati pratnju za sahranu Ise Boljetinija, ali i da neće dozvoliti pripadnicima kosovske vojske (KBS) da ovim povodom prelaze na sever Kosova.

Međutim, kosovski mediji navode da je mati Makarija, Igumanija manastira Sokolica, navodno rekla kako je Isa Boljetini bio dobar čovek "i da nema ništa protiv da bude sahranjen u blizini manastira, gde je i rođen".

Isa Boljetini je 1912. godine sa 15.000 albanskih dobrovoljaca ratovao protiv Treće srpske armije, učestvovao je i u mnogim drugim bitkama i zločinima nad Srbima, a sa samo 14 godina se pridružio Prizrenskoj ligi.

(Telegraf.rs / Vesti-online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алексей Паламудов™

    8. jun 2015 | 21:43

    Isa Boljetin, pravo ime Ilija Boljetić, od oca Jovana. Poturica i prodana duša...

  • nema nazad

    8. jun 2015 | 21:37

    Poturica,vuče ga želja da legne što bliže uz Srpsku svetinju,ne bi li grehe okajao.Ali nema mu spasa.

  • VAN

    8. jun 2015 | 22:30

    Isa BOLJETINI je pravi primer Albanskog ARNAUTA čiji su preci bili srbi BOLJETIĆI koji su prešli iz pravoslavlja u islam. Kao i ostali Albanski ARNAUTI činili su najveće zločine veće od pravih, čistih Albanaca, nad srpskim narodom, kako bi se dokazali albancima koliko su verni i odani islamskoj veri. Kao ARNAUT Isa Boljetini prestavlja izrod srpskog naroda. Arnauti ili Šiptari kako ih nazivaju albanci su kao korov koji pokušavaju da prevladaju nad pravoslavnim srpskim narodom iz kojeg su potekli. U životinjskog svetu oni mogu da se uporede sa ŠAKALIMA koji su nastali od podivljalih pasa. Arnauti su vodjeni patoloskim prezirom, koji je opasniji od mržnje, prema srbima od kojih su potekli, a koji su ostali dosledni svojoj veri i tradiciji. Isa BOLJETINI ne može i neće moći počivati u miru u koliko bude premesten i sahranjen na mestu pored srpskog manastira. Svi oni koji u svojoj svesti nose prezir i na svojoj duši nevine žrtve srpskog naroda ne mogu i neće mirno počivati. Kosovski arnauti kao ŠAKALI mogu još da se ku..e "sve dok su kerovi pušteni a kamenje svezano" kako je rekao Sveti SAVA. Odnosno dok imaju zaštitu svetskih moćnika. Ali neće dugo, nadajmo se, jer ničija nije gorela do zore. Ameri su kao nekad turci u stanju da žrtvuju poslednjeg albanca da bi ostvarili svoj geostrateski interes. Naj veća opasnost za srbe prestavlja što ne znaju koliko zlo se krije od ARNAUTA koji su zatrovani patoloskim prezirom koji je poslednji stepen pre ubistva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA