Upoznajte Srbina koji je nosio Moniku Beluči u koferu i PRODAO JE! (FOTO)

Muškarac iz Trebinja, koji glumi u filmu Emira Kusturice "Na mlečnom putu", priča o svojim iskustvima sa snimanja i o tome kako u jednoj od scena nosi čuvenu filmsku divu u torbi

  • 0

Aleksandar Sarić iz Trebinja dobio je ulogu u filmu Emira Kustrurice "Na mlečnom putu" na potpuno neverovatan način. Naime, njega je proslavljeni reditelj "startovao" u crkvi kako bi ga pitao da li želi da igra u njegovom filmu, piše portal "Mojahercegovina.com".

SO I HLEB ZA MONIKU BELUČI: Italijanska diva dočekana po srpskim običajima (FOTO)

- Hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg. Molim se. Odjednom me neko blago potapša po ramenu i šapatom upita: "Jesi li ti kum?" Okrenuh se. Namrgođeno, bradato lice pokaza mi očima prema vratima. Bilo je vreme da izađem - opisuje Aleksandar prvi susret sa Kusturicom.

Nije ni slutio, kaže, da će od male, epizodne uloge, koju je pre dve godine, na početku snimanja, dobio u filmu, gotovo do samog kraja ostati deo ekipe i dobiti jednu od glavnih sporednih uloga. Kustine filmove, kaže, obožavao je još od "malih nogu" i nije mogao ni da sanja da će jednog dana sarađivati sa poznatim režiserom, biti deo filmske ekipe i na pauzama između snimanja sa njim piti kafu iz plastičnih šoljica.

Foto: mojahercegovina.com Foto: mojahercegovina.com

Još manje je, kaže, mogao da sanja da će u jednom takvom filmskom ostvarenju stati rame uz rame sa Monikom Beluči, Slobodom Mićalović, Bajramom Koljom Severdžanom, Mikijem Manojlovićem i ostalim istaknutim imenima iz sveta filma.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Provodio sam jedan sasvim običan dan u vinogradu firme gde sam zaposlen, kada je zazvonio telefon. Bio je to Kustin bliski saradnik Slobodan Dedeić, koji mi je ponudio ulogu u filmu. Tražili su krupnog čoveka, a ja sam po konstituciji odgovarao onome što im je trebalo. Primetili su me u gradu, došli do mog broja i pozvali me. U prvi mah sam odbio, rekavši da nemam vremena, ali kada me je gospodin Slobodan posetio kod kuće i kada me je supruga nagovorila pristao sam i nisam se pokajao - kaže Aleksandar.

OVO JE 10 NAJLEPŠIH ŽENA SVETA: Šta mislite ko je broj 1, a nije Monika Beluči?! (FOTO)

Sarić u Kusturičinom najnovijem ostvarenju u jednom delu filma igra kuma na svadbi koja se događa posle rata. U drugom delu filma glumi kuma tokom rata i sve ono čime se bavio dok je trajao.

Foto: D&G Foto: D&G

Igram čoveka koji ima privatnu firmu, tačnije ratnog vojnog profitera. Imam prolaz i kod EUFOR-a i kod obe zaraćene strane. Direktor sam izbegličkog centra gde je smešten narod svih vera i nacija. Pošto se bavim i trgovinom ljudima, jednog dana dolazi žena koja hoće da kupi nevestu za svoga brata. To je lik koji igra Sloboda Mićalović. Na video nadzoru pokazujem joj devojku, Moniku Beluči. Oduševljena njenom lepotom, ona kupuje mladu – objašnjava Sarić.

Upravo u tim scenama Aleksandar blisko sarađuje sa Monikom. Izvodi je iz izbegličkog centra, krišom je nosi u jednoj vojnoj torbi i prodaje je.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da ne zna da je filmska diva, kaže, pomislio bih da je samo jednostavna lepotica rođena u Hercegovni. Srpski jezik u filmu govori tečno, jednostavna je, neposredna i uvek nasmejana.

- Kada Monika i Sloboda dođu na snimanje, u vazduhu se oseti toliko pozitivne energije. I njih dve se lepo slažu, sarađuju i poštuju, a tako je i sa ostatkom ekipe. Osećam se izuzetno lepo kada radim sa njima. Svi se prijateljski ophode prema meni, kao da sam godinama dio tima - kaže Sarić i dodaje da i njegovi šefovi na poslu imaju razumevanja za česte izostanke.

Foto: Promo Foto: Promo

Iako Monika važi za jednu od najlepših žena sveta, mnogi Hercegovci tvrde da je Sloboda lepša. Na pitanje da da svoj sud Aleksandar je odgovorio kroz smeh.

- Kada sam prvi put video Slobodu rekao sam joj: Istina je ono što ljudi pričaju. Ona me upita: Šta? Pa to da ste lepši od Monike, odgovorim joj. Zaista, kada dođe šminker, sa njom nema mnogo posla, jer na njenom licu nema šta da se popravlja - kaže Sarić.

Foto: mojahercegovina.com Foto: mojahercegovina.com

Inače, Aleksandar, koji je nekada bio policajac je otac troje dece, a na putu je i četvrto. Supruga i on rodom su iz Konjica, a nakon rata nastanili su se u Trebinju.

(Telegraf.rs / Izvor: Mojahercegovina.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA