KINEZI IPAK GRADE KANAL BEOGRAD-SOLUN! Evo šta kaže zamenik premijera Kine!

Kako je Jung Čang rekao, imajući u vidu kolike su potrebe Kine za goveđim i ovčjim mesom, obostrana korist koju će naša i njegova zemlja imati od izgradnje kanala "Morava" bila bi neprocenjiva

  • 6

Kanal "Morava" koji bi povezivao Beograd i Solun i doveo do procvata stočarstva u Srbiji, finansiraće kompanije iz Kine - ili su barem raspoložene za tako nešto.

BAČEVIĆ: Srbija leži na milijardama, na Moravi posao za 100.000 ljudi

Prema rečima Jung Čanga, potpredsednika Demokratske alijanse za napredak, najveće političke partije u Hongkongu i člana kineskog parlamenta, izgradnja ovog kanala bi poboljšala srpsku poljoprivredu.

- Kanal "Morava" bi, osim što bi regulisao tok reke, poboljšao vodeni saobraćaj i sprečio poplave, unapredio i stočarstvo, a Kina bi onda uvozila srpsko meso. Zbog perspektive tog kanala nekoliko kompanije iz Kine je zainteresovano za njega, zbog čega su se sastali sa predstavnicima vaše Vlade - rekao je Čang za "Informer", napominjući da ih je srpska Vlada uverila da u Srbiji mogu da računaju na dugoročno poslovanje, zbog čega Kina i Hongkong žele da svoj veliki kapital ulože u nas.

Kinezi snimaju Moravu, grade kanal

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kako je Jung Čang rekao, imajući u vidu kolike su potrebe Kine za goveđim i ovčjim mesom, obostrana korist koju će naša i njegova zemlja imati od izgradnje kanala "Morava" bila bi neprocenjiva,

Takođe, Kina ne planira da se tu zaustavi, već želi da tu dobru saradnju proširi i na druge oblasti.

- Primera radi, vaši sportisti su toliko uspešni da nema razloga da ne dođu kod nas i prenesu nam svoja iskustva. Sport, umetnost i turizam su oblasti koje i te kako možemo da povežemo, napominje ovaj kineski političar, dodajući da je Srbija most koji povezuje zemlje EU i Azije, zbog čega je idealno tržište preko kog će se plasirati roba u Evropu.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AS

    29. jun 2015 | 14:39

    Da će bog da i nama svane, a već je počelo da sviće sa našim sportistima. Valjda će i Morava i jug Srbije da ožive! ŽIVELA SRBIJA I SVI SRBI!!!

  • ZS

    29. jun 2015 | 17:59

    Imaju racuna da naprave kanal.Mi cemo da izvozimo meso za celu jednu ulicu u Kini.

  • Nikola Djuric

    29. jun 2015 | 15:24

    Imam predlog ako bi nasa Vlada dogovorila sa Kinezima da se izgradi nekoliko gradova i da se u Srbiju doseli 50 miliona kineza mislim da bi nam procvetalo . trebalo bi razmisliti o ovome ozbiljno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA