PROPADAJU U SVAKOM SLUČAJU: Grčka će biti u dužničkom ropstvu još najmanje 15 godina!

Neobjavljeni dokumenti MMF-a, Evropske komisije i Centralna evropske banke idu u prilog stavu Grčke da je neophodno da joj se otpiše dug kako bi njena ekonomija mogla da se pokrene. Dokumenti pokazuju da bi grčki dug 2030. godine iznosio 118 odsto bruto domaćeg proizvoda, čak i ako prihvati mere MMF-a

  • 9

Grčka ne bi bila u stanju da smanji dug na održivu meru do 2030. godine, čak ni kada bi potpisala paket mera štednje i poreskih reformi koji od nje traži MMF, prenosi britanski "Gardijan".

KAKAV PREOKRET: Cipras pristao na SVE, prihvatio uslove EU i MMF-a!

Neobjavljeni dokumenti MMF-a, Evropske komisije i Centralna evropske banke idu u prilog stavu Grčke da je neophodno da joj se otpiše dug kako bi njena ekonomija mogla da se pokrene, prenosi "Sputnjik".

Oni pokazuju da bi grčki dug 2030. godine iznosio 118 odsto bruto domaćeg proizvoda, čak i ako prihvati mere MMF-a. To je više od 110 odsto koliko je održivo za isplatu duga, prema proceni MMF-a iz 2012. godine.

Dug Grčke je trenutno 175 odsto BDP-a i povećava se zbog recesije u kojoj se nalazi zemlja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U slučaju najboljeg scenarija, ukoliko privredni rast bude četiri odsto u narednih pet godina, dug Grčke bi pao na nedovoljnih 124 odsto do 2022. godine.

Sve prognoze ukazuju, međutim, da Grčka nema šanse da ispuni cilj i smanji dug "znatno ispod 110 odsto BDP-a do 2022. godine", što je zahtev koji su joj uputili ministri finansija evrogrupe 2012. godine.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    1. jul 2015 | 16:34

    Pa oni imaju duplo vece plate i penzije nego srbi plus more i turizam a mi?!Pa mi smo propali a ne grcka.

  • Panco

    1. jul 2015 | 16:05

    A u srbiji jos gore a mi se tesimo samo.Pa oni imaju duplo vece penzije i plate od nas i plus more.Sta je vama ljudi.

  • Stanojle

    1. jul 2015 | 14:57

    Od kad su počeli da slusaju savete MMF njima je sve gore. MMF je izgubio kredibilitet na grckoj krizi. Ko jos želi da slusa savete MMF posle ovoga sto se dogodilo u Grckoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA