BUGARI SE NAORUŽAVAJU: Spremaju se za rat!

Bugarska i druge bivše komunističke zemlje koje su sada unutar NATO-a i EU, uzrujane su zbog ruske aneksije Krima i podrške separatistima na istoku Ukrajine, prenosi Rojters

  • 11

Bugarska je objavila da želi da kupi borbene avione, kako bi obnovila flotu, zbog visokih tenzija koje postoje između NATO-a i Rusije oko ukrajinskog konflikta.

BALKANSKA FEDERACIJA JE BUDUĆNOST? Zaboravite na EU, čeka nas BF (FOTO)

Bugarska vlada se zbog toga obratila Belgiji, Holandiji, Grčkoj i drugim zemljama koje proizvode uli poseduju avione, izjavio je novinarima ministar odbrane Nikolaj Nenčev.

Bugarska i druge bivše komunističke zemlje koje su sada unutar NATO-a i EU, uzrujane su zbog ruske aneksije Krima i podrške separatistima na istoku Ukrajine, prenosi Rojters.

Agencija dodaje da je Bugarska nekada bila bliski saveznik Rusije, ali se 2004. godine prikljčila NATO-u i ima potrebu za vojnim avionima, po standardima alijanse.

Bugarska protesti Foto: AP

Nenčev je rekao da je Bugarska bila na pragu potpisivanja sporazuma sa Poljskom za oporavak svoje flote koja se sastoji od starih sovjetskih borbenih aviona MIG-29.

Ministar je najavio da očekuje da će sporazum biti potpisan ovog ili sledećeg meseca, čime će dobiti dva nova ili četiti popravljena aviona.

- Zatim ćemo dati na popravku 10 ili 12 motora - dodao je on, ne pominjući ukrajinsku krizu, niti razloge zašto Bugarska želi obnavljanje flote.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    2. jul 2015 | 08:17

    Haha 2 aviona 4 aviona ili na vrh glave 10.Pa sta ce ti jadnici sa 10 aviona da prskaju useve.Rusi bre imaju vise stotina aviona.

  • Zoo

    2. jul 2015 | 07:11

    Fufka od ISILa kakva Rusija...

  • Demokrata

    2. jul 2015 | 06:50

    E kad prenosi Rojters onda mora da je istina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA