GRČKI REFERENDUM: Glasanje završeno, NE je u prednosti! Uskoro sastanak vlade i banaka!

U Grčkoj se danas oko 10 miliona građana izjašnjavalo na referendumu o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predviđa dodatne restriktivne mere štednje u zamenu za finansijsku pomoć za spasavanje privrede

  • 19

Poslednja istraživanja javnog mnjenja sprovedene tokom referenduma i dve izlazne anketa nakon zatvaranja birališta sugerišu da je većina Grka izašlih na birališta zaokružila opciju "ne", prenose tri vodeće svetske agencije.

AFP navodi da je dve izlazne ankete ukazuju da je "ne" u prednosti, dok Rojters prenosi tri izlazne ankete koje su sprovele GPO, Metron Analizis i MRB ukazuju da su protivnici predloga grčkih poverilaca vode za tri procentna poena. AP prenosi rezultate tri ankete sprovodene tokom glasanja koje ukazuju na pobedu opcije "ne".

Naime, izgleda da je "ne" dobilo 51,5odsto, dok je "da" zaokružilo 48,5 odsto građana.

Grčka vlada će večeras održati sastanak sa centralnom bankom i liderima najvećih komercijalnih banaka, sa kojima će razgovarati o situaciji u zemlji, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

STRUČNJAK UPOZORAVA: Evro će nam svima doći glave! Grci glasaju za "rat" ili za "pakt"!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Britanski poslovni dnevnik Gardijan javlja da će telefonsku konferenciju na temu grčke krize večeras održati i 10 vodećih bankara Dojče banke, koji će procenjivati rezultate grčkog referenduma i posledice eventualnog "DA" ili "NE" po međunarodne kreditore.

Druge velike banke planiraju slične poteze, tvrdi Gardijan.

Evropska centralna banka (ECB) će u ponedeljak održati sastanak na temu Grčke, nedelju dana nakon što je ograničila obim sredstava koje su na raspolaganju grčkim bankama kroz program ELA koji obezbeđuje hitnu likvidnost za banke.

ECB je spremna da preduzme dodatne mere kako bi pružila podsticaj evrozoni u uslovima neizvesnosti, izjavio je danas član izvršnog odbora ECB Benoa Ker.

U Grčkoj se danas oko 10 miliona građana izjašnjavalo na referendumu o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predviđa dodatne restriktivne mere štednje u zamenu za finansijsku pomoć za spasavanje privrede.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA