GRCI URADILI NEMOGUĆE: Jednim potezom pera ujedinili ekstremnu evropsku levicu i desnicu!

- Ovo ''ne'' grčkog naroda mora da otvori put za novi zdravi pristup - rekla je Le Pen

  • 3

Lider radikalne levice u Španiji Podemos Pablo Iglesijas pozdravio je večeras rezultate referenduma koji ukazuju da je većina Grka odbila predlog međunarodnih kreditora, poručivši da je "demokratija pobedila".

- Danas je u Grčkoj pobedila demokratija - napisao je na svom Tviter nalogu Iglesijas, koji važi za bliskog saveznika grčkog premijera Aleksisa Ciprasa.

VODIMO VAS NA GRČKE ULICE: Evo kako naša braća slave pobedu nad bankarima (FOTO) (VIDEO)

Nekoliko meseci pred parlamentarne izbore u Španiji, Podemos, koji se poput grčke Sirize protivi restriktivnim merama štednje, ima sve veću podršku birača, sudeći po najnovijim anketama.

Prema najnovijim anketama lista "Pais", konzervativci premijera Marijana Rahoja vode sa 23 odsto podrške birača, slede socijalisti sa 22,5 odsto, dok je Podemos na trećem mestu sa 21,5 odsto podrške.

Liderka desničarskog Nacinalnog fronta Marin Le Pen pozdravila je večeras rezultate grčkog referenduma na kojem je, prema do sada prebrojanih 50 odsto glasova, u značajnoj prednosti opcija protiv plana međunarodnih reditora.

- Ovo ''ne'' grčkog naroda mora da otvori put za novi zdravi pristup - rekla je Le Pen, prenosi Rojters.

Evropske zemlje treba ovo da iskoriste da se okupe oko pregovaračkog stola, da se organizuju kako bi se sprečio raspad sistema jedinstvene valute, što je potrebno da bismo se vratili stvarnom rastu, zaposlenosti i smanjenju duga, dodala je ona.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA