Pojedini srpski političari pozdravili ishod grčkog referenduma

- Sve pobede druga Ciprasa, pa i ova, snažan su udarac ljudožderskom kapitalizmu i nova nada za život po meri dostojanstvenog čoveka - istakao je Jugović

  • 2

- Pobeda grčkog premijera Aleksisa Ciprasa je pobeda nove Evrope - ocenio je danas direktor Pokreta socijalista Bratislav Jugović, po objavljivanju rezultata referenduma na kome su Grci odbacili predlog međunarodnih kreditora.

- Sve pobede druga Ciprasa, pa i ova, snažan su udarac ljudožderskom kapitalizmu i nova nada za život po meri dostojanstvenog čoveka - istakao je Jugović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ishodom referenduma u Grčkoj poslata je poruka da partije istinske levice treba da deluju snažno i ujedinjeno i da istaraju u nameri da se stvori svet u kome su banke u funkciji razvoja, a ne u funkciji stvaranja dužničkog ropstva čineći siromašne siromašnijima, a bogate bogatijima.

- Grčki narod je danas doneo odluku da cela Evropa mora biti dostojanstvena - ocenio je Jugović i istakao da tamo gde je civilizacija nastala, tamo je danas civilizacija pobedila.

Direktor Pokreta socijalista je prošle nedelje izjavio da je Cipras, odlukom da raspiše referendum zadao ozbiljan udarac "finansijskom terorizmu".

On je tada, u pisanoj izjavi Tanjugu, ocenio i da će nakon referenduma uticaj levice u Evropi biti značajno uvećan.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je večeras da je pobeda grčkog premijera Aleksisa Ciprasa na referendumu trijumf nad nehumanim i katastrofalnim merama štednje i ucenama koje su nametnute grčkom narodu, i rađanje nove Evrope solidarnosti i jednakosti.

- To je pobeda Evrope koja se vraća svojim izvornim korenima i koja neće dozvoliti da ljudi koji nisu birani odlučuju o budžetima nacionalnih država i o tome na koji način će se sprovoditi poreska politika - rekao je Stefanović Tanjugu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    6. jul 2015 | 03:59

    Ajmo sada gdine Jugovic...organizujte u Srbiji OXI...Kad je OTPOR mogao da izvara narod i unisti drzavu daj da spasimo sto se spasiti moze...imate moju podrsku i verujem i kod nas istih 78% stanovnistva.

  • skromni

    6. jul 2015 | 09:32

    Isto su grci uspeli da se izbore i rekli su Ne biometriji...dok se kod nas to pitanje nije ni postavilo vec je jednostavno bez glasanja uvedeno... To govori koliko smo pregazeni kao narod .. Jos smo brze- bolje napunili saltere da uzimamo iste pa su neki mesecima cekali da dodju na red.... Nemamo snage vise.... Cutimo zagledani u parove Djokovica itd... Grci se bore i izbore a mi smo svi pametni a nema nikog glavu da promoli... Nek nam je sretno i sa gej brakovima... U borbi je svaki glas i svaki pojedinac vazan ... Kada bi djokovic igrao turnir u vreme nekog protesta ulice bi bile prazne... Srbine digni glavu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA