Dragiša Simić unapređen u čin generala

Ministar policije Ivica Dačić unapredio je načelnika Uprave saobraćajne policije zbog ličnih zasluga u akciji hapšenja kradljivaca slike Pola Sezana

  • 6

Načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić unapređen je u čin generala nakon ličnog učešća u akciji hapšenja kriminalaca koji su ukrali sliku Pola Sezana, vrednu 100.000 miliona evra.

Ministar policije Ivica Dačić, koji je unapredio Simića, dodelio je prvom čoveku srpskih saobraćajaca i zahvalnicu za učešće u ovoj spektakularnoj akciji.

Simić je ispričao da je krenuo u poteru za razbojnicima nakon poziva načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića:

- Uključio sam odmah tri presretača, a pošto sam i ja bio blizu, uključio sam se lično. Jurnjava je krenula od Autokomande. U jednom trenutku, glavnoosumnjičeni se našao ispred mene, pokušao je da beži preko nekog parkinga. Preprečio sam mu put svojim "audijem" presretačem i onda su stigle kolege iz kriminalističke policije i stavile mu lisice na ruke. Osumnjičeni Ivan Peković me je tokom hapšenja pogledao i rekao: " Znam te, ti si Simić". Ponosan sam što sam učestvovao u ovoj akciji, a naravno, i što sam dobio čin generala, koji ću časno nositi - izjavio je Simić.

Dragiša Simić je treći aktivni general u srpskom MUP-u, a ovim činom pre njega su odlikovani Mladen Kuribak i Bratislav Diklić.

(Telegraf.rs / izvor: Press)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pavke

    13. april 2012 | 17:29

    Svaka čast generale!!!!

  • ccc

    15. april 2012 | 13:54

    Majko Srbijo......tri generala zajedno znaju svih sedam padeza. A koje su to visoke skole i akademije zavrsili....vecernje naravno

  • deda

    14. april 2012 | 12:34

    Nije 100.000 miliona, nego 100 miliona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA