U ovom SRPSKOM gradu će u kafanama i klubovima MUZIKA biti ZABRANJENA posle 10 uveče!

Ugostiteljski objekti u stambenim i stambeno-poslovnim objektima, najranije, sa radom mogu da počnu u sedam izjutra i da budu otvoreni najduže do 23, a petkom i subotom do 24 časa. Muzika se u lokalima može čuti, najduže, do 22 časa

  • 8

Gradska uprava za privredu organizuje javnu raspravu o Nacrtu odluke o radnom vremenu objekata ugostiteljske delatnosti na teritoriji Novog Sada i Nacrtu odluke o radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara.

NOVI SAD JE NOVA PRESTONICA! Srbi dobijaju novi PONOS za koji će UMIRATI. Sviđa li vam se ovakva Srbija?

Javna rasprava ima za cilj da se prikupe mišljenja i sugestije građana i udruženja, zainteresovanih pravnih lica i preduzetnika. Javna rasprava za oba dokumenta traje do 1. oktobra.

U Nacrtu o ugostiteljskim objektima se navodi da radno vreme 24 sata mogu da imaju ugostiteljski objekti za smeštaj, ishranu i piće, na benzinskim stanicama, u radnim zonama, i na ulazima u grad, kao i oni koji su udaljeni, najmanje, 400 metara od najbližih stambenih i stambeno-poslovnih objekata.

Ugostiteljski objekti u stambenim i stambeno-poslovnim objektima, najranije, sa radom mogu da počnu u sedam izjutra i da budu otvoreni najduže do 23, a petkom i subotom do 24 časa. Muzika se u lokalima može čuti, najduže, do 22 časa.

Foto: Nemanja Dedović Foto: Nemanja Dedović

Kada je reč o trgovinama i objektima za priređivanje igara na sreću, supermarketima i hipermarketima, prodavnicama prehrambenih artikala, one mogu da rade svakog dana 24 sata, a benzinske stanice u gradu moraju da budu otvorene najmanje od 6 do 20 časova svakog dana.

Za zanatske radnje, odnosno pekare, obućare, cvećare... maksimalno radno vreme je svakog dana od 00 do 24, s tim što su dužni da odrede svoje radno vreme i to vidno istaknu na radnji.

Predviđene su i kazne za prekršaje od 10.000 dinara, za odgovorno lice, do 100.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice. Prekršajem se smatra ako se ne istakne radno vreme, ukoliko se sa radom počne pre ili se radi duže od maksimalno predviđenog. Ugostiteljski lokali prekršajno će se kažnjavati u slučajevima kada emituju muziku van dozvoljenog vremena.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA